Говедарица: Жртве за стварање Српске биле су велике

Страдање посланика СДС из првог сазива Народне скупштине Републике Српске Милутина Најдановића, Горана Зекића и Милована Бјелошевића, који су убијени на почетку Одбрамбено-отаџбинског рата 1992. године, треба увијек да нас опомиње колико су жртве за стварање Републике Српске биле велике.

Република Српска 10.05.2024 | 16:46
Говедарица: Жртве за стварање Српске биле су велике

Ово је изјавио данас Вукота Говедарица, шеф Клуба посланика СДС, у обраћању приликом о откривена бисти страдалим посланицима, које је данас уприличено у просторијама Народне скупштине.

Говедарица је истакао да никада не смијемо заборавити жртве које су свој живот дале за Републику Српску.

„Милутин, Милован и Горана су страдали зато што су били хришћани. Они се не би спасили и да су били Грци, Румуни, Бугари или Руси. Они су страдали за Христоса и његову цркву и нашу цркву, односно положили су свој живот за српски народ јер је Христос једина наша примарна идентификација“, казао је Говедарица. 

Он је истакао да је ово велики дан за Народну скупштину Републике Српске.

„Ово је дан као да се испуњава завјет пјесника. Нека буде борба непрестана, нека буде што бити не може, нека ад прождре сатана, а на гробљу ће изнићи цвијеће за далеко неко покољење. Овај пјеснички завјет нека буде наш највећи поздрав породици и нека се они људи који данас воде овај дом и који ће га водити убудуће увијек сјећају и опомињу да су жртве за стварање Српске биле велике и да то не смијемо заборавити“, поручио је Говедарица.

Он је нагласио да се поставља потпуно логично питање зашто смо морали да чекамо 20 година да би се овакав догађај десио. 

„Зато треба поздравити све напоре предсједавајућег НСРС Ненада Стевандића заједно са руководством НСРС и да у овом моменту, икако се не слажемо у многим питањима,  честитамо што је направљен овакав догађај“, казао Говедарица.

(БН) Фото: СДС

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

бенито

10.05.2024 19:38

шарена лажа која је омогућила криминалцима да опљачају огроман, огроман новац, а народ је колатерална штета! Довљно је окренути се око себе и видјети за шта се то “народ” изборио!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

11903

10.05.2024 20:58

Једног дана ће Стевандић имати времена да се сјећа да је некад био важан дио СДС-а, али га понесе похлепа и 30 Јудиних сребрњака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бољанић

10.05.2024 21:00

Друго је било то вријеме. СДС је тада био народни покрет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

10.05.2024 22:23

А ста ради ова несреца која се зове Додик на оваком скупу? Дезертер, профитер прица како је несто одлуцивано заједницки... Негдје сам процитао да је Додик гласао контра Срба, по неким одлукама у то вријеме, па би волио да се редакција овог портала позабави тиме и мало нас подсјети...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wалтер

10.05.2024 22:54

Све странке у Срба имају исти циљ и исти програм и сви политичари причају исту причу . Српске жртве,српска крв,српски јунаци ,српска црква ..,српско,српско,српско. Људи како вам више не досади ?

ОДГОВОРИТЕ