Грађани непотребно чекају у реду за ЦИПС потврду

Агенције за идентификационе документе, евиденцију и размјену података (ИДДЕЕА) БиХ позвале је све органе, општине, градове, банке и друге институције да поднесу захтјев за приступ њеним електронским wеб сервисима.

Босна и Херцеговина 06.05.2024 | 14:26
Грађани непотребно чекају у реду за ЦИПС потврду

Из те агенције подсјећају да су имплементирали електронске wеб сервисе и омогућили електронску размјену података како би била избјегнута дуготрајна чекања и потреба за штампањем ЦИПС потврда.

Истичу да ће им ИДДЕЕА пружити бесплатну подршку и омогућити електронску размјену информација о пребивалишту грађана путем сигурних и ефикасних дигиталних канала.

Тим путем бит ће могуће електронским путем утврдити мјесто пребивалишта сваког грађанина без потребе за физичком доставом штампаних потврда.

Подсјећају да је већ велики број органа успјешно завршио ту процедуру и прешао на електронски систем, чиме су значајно олакшали приступ услугама својим грађанима.

Међутим, још увијек постоји велики број оних који нису поднијели захтјев за приступ wеб сервисима ИДДЕЕА-е и тиме још увијек траже штампане потврде од грађана.

"Позивамо вас да се придружите овом напору како бисмо заједно унаприједили квалитет услуга и ефикасност административних процеса у корист наших грађана. Молимо вас да промијените интерне процедуре и пређете на електронски начин утврђивања информација о пребивалишту.

За све информације и помоћ око имплементације електронских wеб сервиса, слободно се обратите ИДДЕЕА-и. Наш циљ је да заједно олакшамо живот  грађанима БиХ", саопштено је из ИДДЕЕА-е.

(ФЕНА) Фото: Индеx

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Скептик

06.05.2024 14:32

Проинтер ће обезбједити регистрацију у РС по нашим законима. Тако каже Миле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.05.2024 15:42

Волио би и ти имати свој Проинтер

Name

Такса

06.05.2024 16:12

А како це онда наплатити таксу од 5 км???

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

06.05.2024 21:22

Вјероватно ће бити каквих ваучера у апоенима од 5 марака умјесто плата ,па ће се укуцавати кодови .

Name

Хоок

07.05.2024 10:04

Потврда о пребивалисту је одавно бесплатна, каква такса… лапрдати, за то треба увести таксу

Name

Пајо

07.05.2024 14:38

Остаде доше многе секретарице без посла..

ОДГОВОРИТЕ