Бијело дугме у Сарајеву почиње слављеничку турнеју

- Група Бијело дугме 11. маја у Сарајеву почиње слављеничку турнеју "Доживјети стоту" поводом 50 година постојања, на којој ће одржати 50 концерата широм бивше Југославије, најавио је данас менаџмент.

Магазин 02.05.2024 | 14:16
Бијело дугме у Сарајеву почиње слављеничку турнеју

Уз то је на сајту бијелодугме50.цом најављено да ће после Дома младих у Сарајеву, "где је све и почело", бенд вође Горана Бреговића наступити 22. јуна на тврђавском платоу у Нишу и 28. јуна на Арсенал фесту у Крагујевцу.

Следе концерти 7. јула у тврђави Кастел у Бањалуци, 3. августа на стадиону Полица у Требињу, 25. августа у простору "Цаве Романа" у Медулину и 31. августа у Сплиту, а на сајту је наведено да ће ускоро бити објављени и остали датуми турнеје која ће трајати до 2025. године.

Менаџер Адис Гојак је на свом Фејсбуку објавио да ће на слављеничкој турнеји наступати гитариста Бреговић, певачи Ален Исламовић и Младен Војичић Тифа, бубњар Ђиђи Јанкелић, басиста Зоран Реџић, као и музичар Оги Радивојевић.

Бреговић је поручио да је срећан што су се поновно окупили како би прославили "важан јубилеј", јер "50 година Бијелог Дугмета представља не само музичку историју, већ и део живота многих генерација."

"Надам се да ћемо својим наступима подсетити људе на те дивне тренутке и створити нове успомене“, рекао је Бреговић.

Како је најављено, турнеја ће донети мешавину хитова који су обележили каријеру групе, попут балада “Пристао сам бићу све што хоће“, “Сањао сам ноћас да те немам“ или “Селма“.

Ту су и друге песме аутора Горана Бреговића као што су “Не спавај мала моја музика док свира“, “Тако ти је мала моја кад љуби Босанац“, “Битанга и принцеза", “Ђурђевдан", “Ако има Бога“ и “Напиле се улице“.

Најуспешнији састав друге Југославије, сарајевско Бијело дугме се након распада 1989. први пут окупио 2005. да прослави 30 година од оснивања концертима у Београду, Сарајеву и Загребу, а тада је са њима наступио и први певач Жељко Бебек.

(Тањуг) Фото: Инсатграм

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Папа Мајк

02.05.2024 14:29

А што нема Бебека???!

ОДГОВОРИТЕ
Name

2005

02.05.2024 14:41

Прво у Сарајеву па онда у брограду и загребу

ОДГОВОРИТЕ
Name

цицо

02.05.2024 14:52

А Деда јос би да Тамбурају Само да не Рикне који на Бини

ОДГОВОРИТЕ