Вучић: Без великих снова нема ни успјеха

- Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да је почетак изградње велељепног националног стадиона у Сурчину велики успјех Србије, истичући да овај подухват показује да успјеха нема без великих снова.

Србија 01.05.2024 | 13:03
Вучић: Без великих снова нема ни успјеха

Вучић је захвалио предсједнику Републике Српске Милораду Додику што је данас присуствовао великом догађају у Сурчину, истичући да зна колика је подршка Српске репрезентацији Србије.

"Та подршка је некада и већа него у Србији. То знају сви наши репрезентативци. Зато хвала народу Републике Српске на љубави коју показује према Србији. Ми увек поштујемо БиХ, али не кријемо колико волимо Републику Српску", поручио је Вучић, уочи свечаног отварања почетка радова у Сурчину.

Он је изразио велику захвалност и Кини због учешћа у овом и другим значајним пројектима у Србији, истичући да је предстојећа посјета кинеског предсједника Си Ђинпинга од немјерљивог значаја за Србију.

Вучић је поручио да је Србија сањала велике снове и да се за многе, па и за овај пројекат, мислило да се неће остварити, што се ипак десило захваљујући великом труду и енергији свих који су га припремали.

"Чека нас много мука у наредне две и по године до када радове треба да завршимо, али знамо да ћемо дочекати један од најлепших стадиона у Европи", рекао је Вучић.

Он је нагласио да се овакви велики пројекти раде за људе у Србији, за дјецу и све оне који ће долазити на стадион да гледају утакмице.

"У околини стадиона имаћемо три тематска парка за децу, центар за водене спортове о каквом нисмо сањали, резиденцијални део, голф терене и много других садржаја који су недостајали Београду и Србији", рекао је Вучић.

Амбасадор Кине у Београду Ли Минг захвалио је Вучићу и Влади Србије на томе што су указали повјерење кинеским компанијама да граде национални стадион и друге објекте у оквиру комплекса "Експо 2027".

Предсједник Фудбалског савеза Србије Драган Џајић рекао да је почетак градње националног стадиона у Сурчину велики дан за фудбал и дан када сви треба да се радују што ће Србија добити велељепно здање, које ће бити међу три најљепша стадиона у Европи.

Капитен фудбалске репрезентације Србије Душан Тадић у обраћању путем видео-линка истакао је да је објекат попут овог у Сурчину био потребан националном тиму, додајући да ће се отварањем стадиона отворити велике могућности за организацију великих фудбалских такмичења.

Поводом почетка радова на изградњи националног стадиона у свечаност су се видео-линком укључили и српски репрезентативци Страхиња Павловић, Филип Костић, Страхиња Ераковић и Душан Влаховић, који су се сагласили да је данашњи догађај велика ствар за национални фудбал и спорт у цјелини.

(Срна) Фото: Срна

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Ало

01.05.2024 13:16

Додиг је нај веца превара у овом народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

01.05.2024 19:16

Засто Србија нове авионе не набави и то Ф 35 или најбоље који постоје. Хрвати се хвале Рафаелима,треба набавити и С 500 !

Name

Ре

01.05.2024 19:57

Неста цесто обилази вилу у БГ коју је купио од народног новца.

Name

Ре Бл

01.05.2024 22:29

Не сикирај се неце те нико напасти Хрватској не треба педаљ ни Босне ни Србије. То је само за одбрану јер зна ае ко воли овдје узимат тудје

Name

Ре

03.05.2024 15:50

Цувајте лопту од клептомана.

Name

ГРУЈО

01.05.2024 13:24

Пребаци и нама бар један мањи стадион. Ето градит ћемо га у Маховљанима. Нека И наш Миле умјесто да само диже три прста увис бар једном руком спусти мали камичак темељац и у земљу. За ових 16 година његове тираније и криминала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постен

01.05.2024 22:24

Па изградио је тениски стадион ста би јос несто неда доковиц висе пара кад је тамо циганија

Name

Боки

01.05.2024 23:26

Може ли Вучић дати креча или неке фарбе да ми у Бањој Луци и Бијељини обиљежимо терене, избрисало се а сад наишла криза? И нове мреже ако није проблем? И сталке за болнице.

Name

Арса

01.05.2024 13:25

Све је то фино и тако треба само бурле квари ову фотографију.Што пре Вучић то схвати биће боље за све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драги

01.05.2024 13:56

Шта је ту ново, па Додик мјесецно проведе 20 дана у Београду. Тамо му је куча, станови, новац. Он је овдје на привременом раду и само зато да одавде однесе сто јос није однио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

твоји снови Вучићу,

01.05.2024 14:21

и додикови се разликују као небо и земља.Ти развијаш Србију и браниш србе,додик мисли само на себе,своју породицу и тајкуне око себе.Шта ће он коме показати кад дође у РС,ником ништа,све је урушено и у губитцима,а о презадужености да и не причамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изворна Возућа

01.05.2024 15:45

Одмакните инвеатиције од рудоње никад неће бити завршено ако рудоња умијеша своје прсте, па ће пљачку подијелири са жвалом, зато му се жвало и захваљује што је дошао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДТИ

01.05.2024 20:46

Е мој Дзајицу на ста си се ти спустио, да се на исту лопту потписујес са Додиком који није вриједан те исте лопте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трн

01.05.2024 20:48

🖕🖕🖕🖕🖕🖕

ОДГОВОРИТЕ