Суд у Подгорици потврдио притвор Душку Кнежевићу

 - Оптуженом Душку Кнежевићу (64), председнику Атлас групе, вечерас је ванрасправно веће суда у Подгорици потврдило притвор.

Регион 01.05.2024 | 00:21
Суд у Подгорици потврдио притвор Душку Кнежевићу

Њему је притвор одређен због опасности од бекства, пренеле су Вијести.

Он је данас изручен Црној Гори из Велике Британије, а у послеподневним сатима је уз велике мере безбедности доведен у зграду Вишег суда у Подгорици.

Кнежевић је потом око 19.30 часова спроведен у суд.

Против њега су у Црној Гори подигнуте три оптужнице: за организовање криминалне групе, прање новца и злоупотребу положаја у привредном пословању.

Његов бранилац, адвокат Здравко Ђукановић раније данас је рекао Вијестима да ће Кнежевић негирати све оптужбе које су подигнуте против њега и које су биле основ за екстрадицију.

Почетком 2020. године, подгорички Виши суд потврдио је оптужницу против Кнежевића у предмету "Карбон" у којем је наводно са још четири члана криминалне групе причинио штету компанији "Глобал Карбон" и прибавио противправну корист од 1.942.000 евра.

Кнежевић је оптужен и у предмету "Аеродроми", где је са директорима његове Атлас банке Марком Николићем и Дијаном Зечевић, наводно Аеродроме Црне Горе оштетио за три милиона евра.

Почетак 2019. године обележила је афера "Коверат", када је Кнежевић објавио снимак на којем се види како функционеру Демократске партије социјалиста (ДПС) и бившем градоначелнику Подгорице Славољубу Стијеповићу предаје, како је тврдио, 97.500 евра.

Кнежевић тврди да су то паре за финансирање изборне кампање власти и да је то урадио у договору са лидером ДПС-а и тадашњим  председником државе Милом Ђукановићем.

(Тањуг) Фото: Борис Пејовић/Вијести.ме

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Договор

01.05.2024 10:25

Доведен је главни свједок да ода све криминалне радње Мила Дјукановица и да потом буде заштићени свједок и одзиви ресто у хладовини. Црна Гора се цисти од криминалних бивсих политичара лопова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чистка?

01.05.2024 13:00

А сто је то Мило гори од ових наши ? Теби драго сто хапсе Мила а ми имамо и много горе код нас!!! Дај да прво почистимо код нас па ћемо онда постати примјер, овако испада да мрзимо друге а “наши” су златни.