Велика част - Пеђа Стојаковић примљен у кућу славних!

Легенда српске кошарке Предраг Пеђа Стојаковић примљен је у ФИБА Кућу славних.

Вијести 30.04.2024 | 15:45
Велика част - Пеђа Стојаковић примљен у кућу славних!

Како је ФИБА објавила, славни српски шутер биће примљен у Кућу славних, уз Реџија Милера, а укупно седам играча и један тренер добијају званично признање за изузетан допринос кошарци.

Стојаковић је освојио златну медаљу на Светском првенству у кошарци 2002. са Југославијом, као и европску титулу 2001. у Истанбулу, када је био МВП.

У клупској каријери годинама је био један од најбољих шутера НБА лиге у дресу Сакрамента и Даласа, а са клубом из Тексаса је освојио НБА прстен 2011. године. Био је троструки НБА Ол стар и два пута победник у шутирању тројки.

Поред Стојаковића, у „ФИБА Кућу славних“ у класи 2024 биће примљени Миао Лијие (Кина), Реџи Милер (САД), Данира Накић-Билић (Хрватска), Кирк Семјуел Пени (Нови Зеланд), Ромен Сато (Централноафричка Република), Скаидрите Смилџина-Будовска (Летонија) и тренер Данијел Лоуел Питерсон (САД).

Стојаковић ће се тако придружити бројним великанима са ових проста, а пре нејга у ФИБА кућу славних примљен је Радивој Кораћ, Дражен Далипагић, Драгану Кићановић, Зоран Славнић, Владе Дивац, као и тренери  Душан Ивковић, Александар Николић, Светислав Пешић, Ранко Жеравица и Милан Цига Васојевић.

(Б92) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ДДаре

30.04.2024 17:49

Браво за Педју Стојаковица

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДДаре

01.05.2024 00:16

Сто је примљен у куцу славних

ОДГОВОРИТЕ