Осумњичени за убиство Кулишића у притвору до јула

Осумњичени за убиство Саше Кулишића (45) иза браве најдуже остају до 29. јула ове године.

Република Српска 29.04.2024 | 15:54
Осумњичени за убиство Кулишића у притвору до јула

Подсјетимо, Окружно јавно тужилаштво Добој у конректном случају води истрагу против Кулишићеве супруге Андрее Кајганић (33) и њеног љубавника Дражена Лазаревића (19).

– За осумњичене је на приједлог тужилаштва Врховни суд Републике Српске 24. априла продужио притвор за још три мјесеца тј. најдуже до 29. јула,  а  по окончању истраге ће бити донесена одговарајућа тужилачка одлука – речено је Независним новинама из Окружног јавног тужилаштва Добој.

У овом случају, подсјетимо, ухапшена је и Кулишићева кћерка (15).

– Ово  тужилаштво је 23. априла поднијело судији за малољетнике Основног суда у Добоју приједлог за изрицање заводске васпитне мјере,  са приједлогом за продужење притвора, због сумње да је као саизвршилац, заједно са осумњиченима А.К. и Д.Л. починила тешко убиство – рекли су из Окружног јавног тужилаштва Добој.

Како је раније саопштено из Окружног суда у Добоју, малољетна кћерка Саше и Андрее је осумњичена да је Кулишића омамила таблетама.

Кћерка је уситнила већи број таблета ‘Треана’ јачине 10 мг, које је купила Андреина сестра В.М. на молбу осумњичених, те их помијешала са водом, наводи се у саопштењу.

Потом је малољетница, додаје се, по договору са осумњиченима, у вечерњим часовима отишла у кућу свог оца гдје је водом у којој је био измрвљени прах таблета направила лимунаду коју је дала свом оцу да га омами и успава.

Те таблете су, додаје се, супруга и кћерка и у ранијем периоду давале Кулишићу, а да он за то није знао.

Након што су таблете ту вече почеле дјеловати и након што је он заспао, малољетница је оставила откључана улазна врата од куће, о чему је обавијестила осумњичене који су дошли и ушли унутра, додаје се у саопштењу.

Како се наводи у наставку, осумњичени су ушли у кућу и малољетној кћерки рекли да иде у дневну собу и да затвори врата.

– Осумничени су ушли у собу гдје је спавао Саша Кулишић гдје су га везали на начин да су му облијепили главу сивом селотејп траком, а ноге и руке везали канапом и селотејп траком.

Задали су му пар удараца од којих је крварио, да би га потом изнијели из куће и возилом одвезли у шуму гдје су му задали непознатим предметом четири убодне ране у стомак. Он је премино, а они га таквог оставили у шуми – појашњено је из суда.

(Независне) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Драган

29.04.2024 17:37

Штета што нема смртне казне,питао би ја њих да има смртна казна дали би и помислили злоковци да ово и пробају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицко

29.04.2024 19:02

Па гора им је дозивотно робија, на коју треба да буду осудјени...

Name

Драган

29.04.2024 21:23

Мицко али они уживају у зтавору водјеће сјетост дана нркад али он никада,сад те питам шта би ти?