СДС уз Озренце: Против геолошких истраживања

Српска демократска странка се против геолошким истраживањима и на Озрену и на Мајевици и у свим другим крајевима Републике Српске, истакнуто је на народној трибини са Озренцима у мјесту Бољанић код Добоја. 

Република Српска 29.04.2024 | 13:47
СДС уз Озренце: Против геолошких истраживања

“Сви начелници Српске демократске странке су сагласни да је неприхватљиво да локалне заједнице буду изузете из процеса давања сагласност за геолошко истраживање на територији локалне заједнице гдје се истраживање проводи како је то Закон који је Влада РС предложила”, поручио је Желимир Нешковић, потпредсједник Српске демократске странке са трибине у Бољанићу.

У Бољанићу је са Озренцима разговарано и о свим другим актуелним републичким темама али и темама које се тичу града Добоја. 

Желимир Нешковић, потпредсједник СДС казао је да ће Српска демократска странка превазићи проблеме у којим се нашла због санкција САД-а.

“Руководство странке неуморно ради да се ствари нормализују. Након што смо успјели да обезбиједимо да радници СДС-а наставе да примају плате, радује и најава предсједника СДС Милана Миличевећа да ће Српска демократска странка изаћи на изборе под условима као и до сада”, поручио је Нешковић. 

Он је представио и активности које је као делегат у Дому народа имао, наглашавајући значај Закона о Уставном суду БиХ на чијем изгласавању већ мјесецима инсистира. 

“Круцијално по Републику Српску је да стране судије оду из Уставног суда БиХ. Сви напади на имовину Републике Српске долазе управо из Уставног суда БиХ и одбраном националног паритета у саставу Уставног суда БиХ, ми уствари бранимо нашу имовину”, појаснио је Нешковић.

“Била је ово и прилика да још једном нагласимо став да је СДС апсолутно против новог Закона о геолошким истраживањима и рударења које би било штетно, а што је свакако једна од главних тема на Озрену и у Добоју”, истакао је Милан Касаповић, посланик Српске демократске странке у Народној скупштини Републике Српске.

У име домаћина, Градског одбора Српске демократске странке Добој, скупу се обратио и Стефан Гаврић, предсједник ГО СДС Добој који се захвалио гостима и поручио да СДС стоји уз грађане Добоја који су први на удару власти и оних који би да рударе по Озрену а да не питају грађане шта о томе мисле. 

“Влада РС је законом поистовјетила геолошко истраживање са геолошком експлатацијом јер се са досадашњих 200 кубика материјала који је могао бити вађен повећава на 10 хиљада кубика што заиста није реално. Ово питање није политичко, већ питање опстанка живота на овим просторима“, казао је Гаврић. 

(БН) Фото: СДС

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Добојлија

29.04.2024 15:46

На целом Озрену остало ‘ мозда 1000 домацинстава’ , ево сви по Добоју тумарају ,тренерка сускавац и Нике патике са пијаце . Казу да им је лепо у граду распродали дедовину за 34 квадрата стана у Добоју и Пеугеот 307 . 😔

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

29.04.2024 16:59

Они су против свега што ову државу треба вући напријед. Због тога су за вријеме своје владавине затворили и порушили преко 80% фабрика, предали царину на ниво БиХ, укинули Војску Републике Српске итд итд итд. Народ то све памти и више никада неће владати

ОДГОВОРИТЕ
Name

YX-СА

30.04.2024 09:12

За Реално; изгледа да ниси узео јутрос терапију, погледај календар када се то десило и за чије владавине од војске, приватизације,таблица,банака, изборног закона па ћеш видјети суноврат друштва и морала.а СПЦ шути као п...а, јел их је дотични купио за шаку јада.