Вучић о резолуцији са јужноамеричким амбасадорима

 - Председник Србије Александар Вучић састао се данас са амбасадорима јужноамеричких земаља са којима је разговарао о резолуцији "Међународни дан сећања и обележавања геноцида у Сребреници" и последицама њеног евентуалног усвајања по стабилност у региону, али и по глобални поредак.

Србија 29.04.2024 | 11:44
Вучић о резолуцији са јужноамеричким амбасадорима

"Нагласио сам значај разборитог, објективног и правичног приступа овом питању, чиме би се начела међународног права вратила у глобалне форуме, помогла изградњи одрживог мира и поверења међу народима", написао је Вучић на инстаграм налогу будуцностсрбијеав, после састанка с амбасадорима.

Председник је додао да је са амбасадорима, које је угостио на доручку, разговарао и о новом замаху у односима Србије са јужноамеричким земљама, великом неискоришћеном потенцијалу за јачање економске и сваке друге сарадње, као и о јачању стратешког партнерства у међународним форумима.

(Тањуг) Фото: инстаграм/будуцностсрбијеав 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Зика

29.04.2024 12:14

Размишљај колико хоћеш резолуција је већ готова ствар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

29.04.2024 15:07

.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инат

29.04.2024 17:59

Нема ово везе са Сребреницом. Ово је покушај колективног кажњавања Срба што су се успротивили највећим силама. Немамо ми више где узмицати. Сатерани смо у ћошак, а тад гризеш, нема предаје.