Сервилност Милоша Букејловића и Душана Петровића

(Не)људска склоност ка сервилности нема граница. Прегршт је примјера и доказа за то, у које спадају и понашања Милоша Букејловића, министра правде Републике Српске, и Душана Петровића шефа Кабинета Жељке Цвијановић у Предсједништву БиХ.

Република Српска 28.04.2024 | 10:28
Сервилност Милоша Букејловића и Душана Петровића

Пише: Др Милан Благојевић

Ничим изазвани од мене, јер их ниједном ријечју никада до сада нисам ни поменуо, они су ме, управо због своје сервилности (Букејловић према Милораду Додику, а Петровић према Цвијановићевој, од којих им је и стигла команда да се огласе против мене), најприземније напали својим писанијем за СРНУ и РТРС 27.4. ове године, импутирајући ми (Букејловић) да „обмањујем јавност и вапим за експонирањем након неостварене амбиције да будем изабран за судију Уставног суда БиХ“, док ми Петровић импутира да, ни мање ни више, наводно „оправдавам Лагумџијине илегалне поступке чињеницом да је именован од Предсједништва БиХ“.

Кренућу од навода Милоша Букејловића. Он се, као и Петровић, по команди оглашава на мој текст објављен 27.4.2024. године на порталу БН, под насловом "Додик направи проблем, а онда себе проглашава за спасиоца".

Каже Букејловић да ме је, у вези са мојом тврдњом да је Жељка Цвијановић требала да затражи ванредну сједницу Предсједништва БиХ на тему резолуције о Сребреници, требало питати „шта би био закључак који би том приликом приложила српски члан Предсједништва“, те да је, каже даље Букејловић, „логично, на примјер,  да то буде закључак којим се налаже амбасадору Златку Лагумџији да обустави активности, јер је дјеловао неуставно“.

Мој Букејловићу мој, овим што си написао само показујеш колико је твоје незнање и како ни ти, а ни Петровић, не знате елементарне ствари везане за организацију и рад Предсједништва БиХ, као што сте, изгледа, статирали и на недавном скупу у Бањалуци, одржаном 18.4. ове године, на којем је говорила Жељка Цвијановић.

Остављајући по страни чињеницу да Жељка у свом безмало десетоминутном говору том приликом није ни изговорила ријеч Сребреница нити ишта из Извјештаја Комисије експерата предвођене Гидеоном Грајфом о догађајима у Сребреници, она је у том говору ипак рекла ово, мислећи на резолуцију о Сребреници: „Та резолуција, која је послана у Генералну скупштину, настала је тако што никада није дата прилика да они који су надлежни у Босни и Херцеговини о томе одлучују, а ти који су надлежни, међу њима сам и ја“ (Жељка, прилику треба да створиш ти).

Да су Букејловић и Петровић само пажљиво слушали ове ријечи Цвијановићеве, видјели би да Жељка зна да та резоуција већ постоји, дакле да се зна њен садржај и да је већ достављена Генералној скупштини. Чињеница да је текст резолуције објављен и у више овдашњих медија, уз информацију да је Златко Лагумџија у УН-у исходио и то да је БиХ наводни спонзор текста те резолуције, било је од пресудне важности за промптно дјеловање Жељке Цвијановић и њеног кабинета у Предсједништву БиХ, одмах након скупа у Бањалуци 18.4. а и раније, јер је текст наведене резолуције био познат и прије тога.

Наиме, сагласно Пословнику Предсједништва БиХ сваки члан Предсједништва има право да тражи одржавање ванредне сједнице, у ком случају је предсједавајући дужан да сазове ту сједницу. Када затражи ванредну сједницу, члан Предсједништва има право, према истом Пословнику, и да предложи тачку дневног реда, о којој се не гласа него се она усваја. У овом случају Жељка Цвијановић је могла, само да хоће, и да формулише ту тачку тако што би предложила да Предсједништво БиХ гласа о одлуци, а не о некаквим закључцима како неуко говори Букејловић, чији садржај Цвијановићева може, али нажалост неће, да формулише тако да гласи: 

- да се чланови Предсједништва након расправе гласањем изјасне да ли су за „одлуку којом Предсједништво БиХ даје подршку резолуцији о Сребреници достављеној Генералној скупштини и да је БиХ спонзор те резолуције“.

Тако формулисана ова тачка дневног реда, односно одлука, би, само да је Цвијановићева то хтјела, створила обавезу да о њој гласају чланови Предсједништва, сагласно члану 42. Пословника Предсједништва БиХ. Јер, тим чланом, који се односи на одлуке из сфере спољних послова БиХ, прописано је да се о томе мора гласати.

У случају непостизања консензуса током прве ванредне сједнице, члан 42. став 2. Пословника каже да предсједавајући уврштава то питање у дневни ред идуће сједнице као обавезну тачку. Дакле, Цвијановићева је имала могућност да у случају неуспјеха прве сједнице због одсуства консензуса затражи да се одмах или у кратком року одржи и друга ванредна сједница, на којој би се морало поново гласати и ако ни на њој не би био постигнут консензус, одлука, онако како је претходно већ цитирана, се усваја гласовима најмање два члана Предсједништва.

А то значи да би сви чланови Предсједништва тада морали гласати, јер их на то обавезује члан 42. став 2. Пословника, па би Денис Бећировић и Жељко Комшић гласали за претходно цитирани приједлог одлуке, док би Цвијановићева гласала против. И онда би Цвијановићева имала право да на такву одлуку уложи вето, о којем би коначну одлуку доносила Народна скупштина Републике Српске, која би сигурно подржала вето, чиме би била анулирана одлука Бећировића и Комшића.

Све то би у коначном значило да Предсједништво БиХ, а тиме и БиХ, није гласало ЗА резолуцију о Сребреници па би Генерална скупштина УН тешко повриједила Повељу УН када би за нешто што се односи на БиХ гласала супротно од гласа БиХ као државе чланице УН. А ако би Бећировић и Комшић током гласања о наведеном приједлогу били уздржани, а Цвијановићева и у том случају буде против приједлога одлуке, и то би значило да БиХ није гласала ЗА резолуцију о Сребреници па и у том случају, без гласа ЗА од стране БиХ,

Генерална скупштина такође не би могла, а да не повриједи Повељу УН, да гласа за усвајање те резолуције.

У томе је, дакле, важност наведеног поступања и то је оно што се могло учинити од стране Жељке Цвијановић, али није. Нажалост, ништа од тога не виде и не знају ни Милош Букејловић ни Душан Петровић, али зато знају да тривијалним, људски исквареним, приземним рјечником, етикетирају човјека и то ни мање ни више до са позиције министра правде, односно шефа Кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Да, знају њих двојица и више од тога, и то о нечему што је само за њих важно и корисно, а што доказује сву декаденцију Републике Српске и српског друштва у цјелини. 

Милош Букејловић је рођен 1989. године и, као млађан, био је не само кадар Српске демократске странке у Добоју, већ је у том својству ломио славски колач за крсну славу СДС-а у Добоју,  на Петровдан 2018. године. Ако, ако, рекле би тада многе Добојлије које знају фамилију Букејловић, познату у том крају.

Па Милошев отац Божо Букејловић је Србин из Осјечана код Добоја и нема ништа лоше у томе, рекле би такође Добојлије, да му син Милош буде члан и кадар СДС-а и да ломи славски колач на крсној слави СДС-а.

Али недуго затим Милош се преобратио, и изјашњавајући се као Хрват и члан Додиковог СНСД-а брзо се успињао. Од референта у кабинету градоначелника Добоја, Милош је убрзо постао секретар Скупштине града Добој, затим одборник у тој скупштини, па њен предсједник, а затим директор једног предузећа у Добоју.

Како се види, Букејловић у својој професионалној биографији никада до сада није радио у правосуђу, али то нимало није сметало да, са таквим оскудним референцама, буде именован за министра правде Републике Српске. 

Имао сам прилику да се лично увјерим у дефицит знања Милоша Букејловића. Једном је то било средином прошле године, када ме је замолио да одем са њим у његов министарски кабинет у Влади Републике Српске и да му помогнем у формулисању неколико приједлога закључака за Народну скупштину.


Кад смо стигли до његовог кабинета, у улазну просторију уз тај кабинет, он је својој секретарици која нас је дочекала рекао да у кабинет не улази ни она нити било ко други. Убрзо по уласку у кабинет постало ми је јасно зашто јој је све то рекао. Наиме, Милош је одмах отворио свој лаптоп, ставио га на радни сто и онда је затражио да му ја формулишем три закључка за Народну скупштину, које је он као дактилограф само куцао на тастатури лаптопа, у мом присуству и уз моје диктирање.

У једном од тих закључака требало је, по природи ствари, одредити и рок за његово извршење. Када сам му формулисао ту одредбу, он ме је само погледао онако искоса, мало се насмијао и рекао ми немојте да дајемо рокове, очигледно ми тиме стављајући до знања да то не желе они који су изнад њега.

Тада сам непосредно видио да он има недостатке у правилном формулисању мисли и њиховом правилном обликовању у писане правне одредбе. Али му то нимало није сметало да те, од мене формулисане, закључке касније представи као своје. 

Недуго након тога имали смо састанак једне радне групе у просторији у коју се улази и кроз споредна врата Букејловићевог кабинета. На том састанку, којем је присуствовао и он, тема је била израда нацрта закона о непримјењивању пресуда и свих других одлука Суда БиХ, што се односило и на одлуке Тужилаштва БиХ.

О томе јавност ни до данас не зна, а треба бити спремна и на то, да ће власт усвојити и те законе.

Указивао сам и покушавао да убиједим присутне колико је штетно по углед и слику о Републици Српској да се уопште о томе разговара, а камоли пише нацрт закона. Покушавао сам и да присутне подсјетим на штетни и неуставни Закон о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ, који је прије тога већ био усвојен, те да и овај нацрт закона у вези са Судом БиХ иде у истом том неуставном правцу.

Нажалост, ништа није вриједило, јер је за то са највишег нивоа већ било издато наређење да мора тако, а министар Букејловић је извршилац наређења па је зато све то само мирно и хладнокрвно посматрао. Послије тога позвао ме је опет у његов кабинет. И тада сам му указивао колико је тај нацрт закона не само неуставан, него и штетан по Републику Српску.

Нажалост, и то је било узалуд. Умјесто даљег разговора о томе, Букејловић ме је замолио да му поклоним мој универзитетски уџбеник уставног права, што сам и учинио. Не знам да ли га је у међувремену прочитао, нисам сигуран, јер има 677 страница, а то је можда много за њега.

И мој последњи контакт са њим имао сам у јесен прошле године.

Повод за то био је један јавни иступ Милорада Којића, СНСД-овог посланика у Парламентарној скупштини БиХ, у којем је образлагао приједлог једног закона. Прочитавши то што је Којић написао као своје мисли одмах сам видио да су велики дио тога у ствари дословно моје мисли, из моје књиге Убиће нас незнање и похлепа.

Нешто више од једне странице те књиге било је дословно преписано у Којићевом тексту, али без наводника и без цитирања извора из којег је преписано.

Телефоном сам скренуо на то пажњу Којићу, који ми је брзо одговорио да ће провјерити, не рекавши ни како ни с ким ће то учинити.

Но, сат времена након тога све ми је било јасно, јер ме је назвао Милош Букејловић и рекао да је он својим људима у министарству, који су писали текст за Којића, рекао да препишу тај дио из моје књиге и да не наводе извор из којег су преписали. Послије оваквог признања свака ријеч је била сувишна, али смо разговор ипак успјели завршити на куртоазан начин.

То је, дакле, Милош Букејловић, бескрајно амбициозан, калкулабилан, спреман не само на то да по потреби мијења своја увјерења и политичке дресове, него и да одради послове које му нареде они који су га поставили на министарско мјесто. Заузврат се, без ваљаног професионалног искуства, успео на највише степенице овдашње државне хијерархије.

Ништа другачије не стоје ствари ни са Душаном Петровићем.

 
 

Почетком маја прошле године сам ми је у разговору рекао да је уписао правни студиј на једном државном правном факултету у Србији, али га тамо није завршио па се пребацио у Републику Српску и завршио тај студиј на једном од бањалучких приватних факултета.

Признаде ми Душан, онако сам од себе, да њега и не занима право, но то није била сметња да га Жељка Цвијановић постави за шефа свог кабинета у Предсједништву БиХ.

Да, Душан ми се тада похвалио да му супруга ради у републичкој управи и да је мало прије тог нашег сусрета именована за руководиоца једног одбора у управи Републике Српске. 

Иако нажалост нису једини, поставља се питање шта се може закључити из ова два случаја?

Може се најприје закључити о двојици људи који су без озбиљног знања и професионалних референци заузели двије функције које су веома важне у свакој нормалној држави, у које не убрајам нашу. Такви ликови, по команди од њима надређених, не презају да вербално нападну човјека, приземно и апсолутно неосновано ме оптужујући да наводно „обмањујем јавност и вапим за експонирањем“.

А ја сам до сада, као и у овом тексту, само желио да овдашњој јавности приближим и објасним шта је могла и требала да учини Жељка Цвијановић у Предсједништву БиХ у вези резолуције о Сребреници. Она то, нажалост, није учинила нити ће учинити. И када се, као и овај пут, правно неумољивом аргументацијом укаже на пропусте Цвијановићеве, онда се у недостатку доказа и контрааргументације нађу приземни играчи, попут Букејловића и Петровића, да по наређењу највиших оркестрирано нападају човјека и да и тиме обмањују јавност, у мору осталих њихових обмана.

Такве су и тврдње Букејловића и Петровића о мојој амбицији да будем судија Уставног суда БиХ.

Не знам шта има лоше када човјек има такву амбицију, поготово што ја имам исувише животног искуства, преко 20 година судијског искуства у свим судским поступцима, редовни сам универзитетски професор уставног права, а написао сам 35 правних књига, од којих су четири књиге универзитетски уџбеници права. Када се таквој особи приговара што се пријавила на конкурс за судију Уставног суда БиХ и што има амбицију да ради тај судијски посао, онда то само говори о изопачености оних који износе такве приговоре. 

Из такве изопачености излазе и друга изопачења. Наиме, из свега претходно реченог да се закључити и о томе како функционише цјелокупна државна организација у Републици Српској и управа у јединицама локалне самоуправе.

Суштина је у томе да кључни управљачи (најмоћнији појединци, партијске квазиелите, а нису искључени ни криминалци и мафијашки кланови) контролишу запошљавање, ко ће (и до када ће) бити запослен у тој организацији.

 

Како то раде?

 

Па тако што на високе позиције најприје поставе своје људе који их беспоговорно слушају у свему. Онда ти носиоци високих позиција одлучују о запослењу и запошљавају остала лица - своје брачне или ванбрачне другове, дјецу, родитеље и осталу родбину и пријатеље, при чему сви они заједно веома добро знају како цијела та пирамидална организација зависи од воље њених кључних (врховних) управљача, то јест да све њих мале и ниже на њихова мјеста поставља и одржава воља врховних управљача.

Уколико не слушају вољу тих управљача, ови испод њих знају да ће остати без посла, а тиме и без прихода за себе и породицу. То је, дакле, суштина функционисања цјелокупног овдашњег јавног апарата, свих оних републичких органа управе, органа локалне самоуправе, јавних установа, јавних предузећа и разних других јавних субјеката, у којима ради више од половине свих запослених у Републици Српској.

Тако се контролише цијела Република Српска и тако врховни управљачи (и њихове политичке партије) апсолутистички управљају Српском. Политички режим једне партије у некадашњој СФРЈ данас је у Републици Српској замијењен најцрњим режимом неколико политичких партија, чији шефови и партијска квазиелита бескрупулозно управљају цјелокупним системом, на нивоу Републике Српске или на локалном нивоу, зависно од тога гдје је ко од њих освојио власт. 

У таквом изопаченом систему, правој перверзији у режији и извођењу политиканата, није важан човјек, његово знање, искуство, поштење, марљивост. Умјесто тога тражи се само послушност према врховним управљачима и онима испод њих.

Све то знају и прихватају и једни и други, владајући и њима потчињени, што нас је неизбјежно већ увело у моралну декаденцију и одсуство елементарне људскости. То су сигурни знакови наше свеопште пропасти. 

 

Аутор: Др Милан Благојевић

Фото: Уступљена фотографија/X/ Срна

Коментари / 32

Оставите коментар
Name

Еx Зворничанин

28.04.2024 10:40

Душан Петровић, алијас Дуле Глиста. Као клинац, скупљао новац за маркице за Црвени Крст. У Средњој школи био добар ученик, значи тројкаш. Зезали га ми, Мирослав Илић, Ликар, Кајиш, ја , нас још неколико..... Значи звали смо га сви у школи ГЛИСТА. Послије, одлази у Београд, није ни годину очистио на факултету, али је зато наплаћивао кирију у згради гдје је Дебели имао своје станове и то је тајна његовог успјеха. Годинама је био ВД дироктора Дома Омладине Зворник, а Деурић онај ми водио послове, иако у том моменту је образованији од њега. Јер овај није имао појма.... Значи , послије га је Дебели "инсталирао" у Бања Луку. И није он једини, гдје је ту Поп, Огњен Павловић и сличне "персоне" и млади полетарци Секте у Зворнику. Фујјјјј!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахахахах

28.04.2024 11:37

Иста сте ви го*но сви.. мирослав илић, кајиш, ти, глиста, поп, све дебил до дебила

Name

@@@

28.04.2024 10:43

Ма браво! Кад би бар дио честитих људи јавно изнијело срамоту високих челника секте. Има их али зашто ћуте? Чему толики страх пред уништењем сопственог народа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хвала професоре

28.04.2024 11:15

Свака част професоре Благојевићу на храбрости и сецирању режима а нарочито лопужа, тупана, проклетиња, скотова И олоша на власти и опозиције власти...разгубали се дабогда...Такве људе као ви у нормалним земљама свијећом траже и клањају пред њима да помогну народу и буду судије и тужиоци, наравно уз принадлезности које такве одговорности носе...Али нисмо ми те среће но смо по себи добили сировине нешиће, сељаке, дудук, игориће дјокић штрумфове...И треба, заслужили смо да тренутни зулум и да се стидимо ко нам је пастир...све здравље и срећу храбри ЧОВЈЕЧЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментар

28.04.2024 11:21

Честитка Проф. Благојевићу да је скупио храбрасти да јавно проговори о (не) позним али погодним кадровима бољег ентитета. Треба ли се присјети кафанског музичара, поткивача. Особа која је завршила школу са дјецом са посебним потреба догура до високих правницких функција. При томе не имајући везе ни са правним ни са судским ни са судијским пословима. О пракси у судству да не говорим. Многи су залутали у којекакве пословне аранжмане. Није ли доказ колико ти стручњаци појма ни о чему немају, задуживање 10-15 Мил. БАМ на седмично бази. Колико ће ли то јос дуго потрајати? Видите и сами. Свјетла се већ лагано гасе. Они који би несто могли и урадити, попут Проф. Благојевића, бивају по диктату великог водје и подгузних му мушица, изложени јавном линчу. Тренутно имају апсолутну власт. Али, КОЛО СРЕЋЕ СЕ ОКРЕЋЕ. Можда би требало бити пажљивији, јер никад се не зна. Кад народ за колута очима, не помажу ни приучени правници нити њихове слуге. У здравље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маре

28.04.2024 11:24

Ста зна конобарица, односно професорица енглеског језика, која са собом по свијету води преводиоца за енгески језик. Паметном и реалном цовјеку и ово је доста. Двије неспособне персоне воде, одавно РС у пропаст. Један који свима и све наредјује, који све одлуке доноси сам, који је НСРС, предсједник владе, доктор еxперт у вријеме короне, МЕСАР, ЛОПОВ И ПРЕВАРАНТ, И ЛАЗНИ ПРЕДСЈЕДНИК РС и друга индивидуа која слијепо извршава његове жеље и наредбе. Да ли вам треба коментар о Вишковицу, САЊИ КОНКУБИНИ ВУЛИЋ, НАРКОДИЛЕРУ НЕШИЋУ, ЕНГЛЕСКОМ СТУДЕНТУ, КОЈИ НЕ ЗНА НИ РИЈЕЧ ЕНГЛЕСКОГ ПЕТРУ ДЈОКИЋУ, ЦРВЕНОМ КОМБИЈУ, "ЈА ГОСПОДИН" ШУЛИЦУ, АЊИ ЉУБОЈЕВИЦ ...И ОСТАЛИМ МАРИОНЕТАМА....ЖАЛОСТАН И ЈАДАН СПИСАК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.04.2024 11:43

А Вулицка, Бањац Мазалица ...

Name

Ђоко

28.04.2024 11:49

Професоре, баш вам хвала на појашњење проблема, јер и ја који сам средњег образовања, видим и мислим да је за све проблеме које имамо крив врх власти Републике Српске. И њихова неписменост и нерад у инситуцијама БиХ.

Name

Приједорчанин М.

28.04.2024 12:01

Мој наклон и ŝеŝир до пода Вама проф.Др Благојевићу,Ваŝе вријеме врло брзо тек долази,немојте имати милости према таквима из власти које сте помињали,жив и здрав био.

Name

Будимир

28.04.2024 16:38

Маре,хитно се јави породичном доктори Тражи упутницу за Соколац Шта мислиш кад би се умјешао међу те пацијенте,нема шансе да би те могли удлучити од њих Ни најбољи психијатри не би могли извршити тријажу,јер не да си луд већ и превише глуп па љепиш етикете људима који су изабрани вољом већине Ухвати се под руку са манитим Вуканом па будаласајте да вам се БН диви Маре,јави се породичном!!!

Name

НАГРАДНО ПИТАЊЕ

28.04.2024 17:17

Прије наградног питања да одговорим овом глупом Будимиру. Будимире није народ бирао Букејловића, Петровића и друге незналице у Министарства, него их је неко постављао као послушнике. Ко ти је из садашње владе РС добар? Ни за једног народ није гласао, поготово у то министарство које води или ради. А сада наградно питање посебно за тебе Будимире: Под чијом влашћу би нам било горе, да ли ових који сада владају или под влашћу Муслимана? Одговор није тежак изузев за послушнике.

Name

ре Маре

28.04.2024 21:39

Само да наставим иза Љубојевићке,и Црвеног комбија,Луке Петровића Гвиде иза ког остаје пустош у Херцеговини,Жунића гњаватора,љигавог и сервилног Мазалице,сина Игора коме се осладило самопроглашено краљевство "љевчанских сељака",љигавог Радмановића,Срете Аничића лопова и робовласника сина месара из Кључа штите га криминалне структуре МУП а,Селака и остале гамади.

Name

Шта рећи?

28.04.2024 11:33

Све довољно описано и све јасно као дан. Послушни (а без знања) напријед а ви остали правац Аустрија и Њемачка а може и Швајцарска. Тамо ће вас гледати кроз рад и знање и тамо их не занима ваша политика. Тамо ће вас платити колико вриједите али у сваком случају довољно за сређен живот. Ово што написа овај човјек је вапај здраворазумских снага у нашем друштву али бојим се да не вриједи пуно овом у бити исквареном народу. Све је подређено јавашлуку власти и све је затровано од дјечијег вртића до Владе РС. Пуно овдје има утицај и хибрид систем у Србији гдје такође један човјек одлучује о судбини људи и гдје је све ово овдје виђено тамо још горе устројено. Избори су и тамо покрадени и цијела ЕУ то је закључила али апарат радикалски преобучен у тзв.напредњаке иде даље. Ко украде Изборе краде грађанима просперитет и било какав напредак друштва. Богати се шљам једног друштва на рачун велике већине немоћних посматрача а уз националне сиболе и халабуку о сталним непријатељима из вана а и изнутра. Проглашавају се издајницима сви који не мисле и не раде као власт. Шта нас због тога још чека и како ће мо проћи може се замислити. На добро ово не иде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вучко

30.04.2024 13:12

потписујем

Name

Србо

28.04.2024 11:38

Овај као судија Перић, нешто као прича против секте а онда опет да пуну подршку, гледао сам емисију са Поткованим и водитељица му каже да се прича да је Додиков човјек а он одрично да није и кад га смјенише он постаје одма савјетник па и све остало , тако очекујем и за овога, Српска љигава посла а славе славу ,посте и иду у цркву, свим Србима сретна Цвијетна недеља али искреним.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Србо

28.04.2024 15:59

Морам реаговати, познајем професора лично! Никада није био члан нити једне странке па ни СНСД. Па која је поштена, реална ??? Нема нити једна таква овдје на жалост! Жељка га је ангажовала за уставна питања и исто тако отказала ангажман. Професор се држи права, етике, морала, а ово друштвп то не жели. Према томе немојте лијепити етикете за нешто што не познајете довољно! Поздрав велики за ПРОФЕСОРА!

Name

Ре:

29.04.2024 06:33

Тако је!

Name

Бањалука

28.04.2024 11:47

СВАКА ЧАСТ ПРОФЕСОРЕ! Двије подгузне муве се нашле да дијеле памет оваквој величини од ЧОВЈЕКА! Сав јад и чемер је написан тако лијепо да ми се мучи на мој српски род! Умјесто да је Цвијановићева користила памет овог ЧОВЈЕКА за интересе РС, она га је отјерала као савјетника са уставна питања. Тобоже, политичка борба за РС од ње???? Борба за шта??? Кога они више мајмунишу овдје??? Писао је то професор, може се то лако наћи. Срам да је буде! Тим потезом су нам много тога поручили! СВАКО ДОБРО ПРОФЕСОРЕ, УЗ ВАС СМО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глобус

28.04.2024 11:55

Гос. Благојевићу нема потребе да доказује те незнање дотичних особа ,свима је већ јасно да РС воде неписмене и полтронске особе на челу са шаторском Србендом код којих доминира лични интерес над интересом народа (што неписменији и примитивнији то то је већи успјех у каријери).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добојлија

28.04.2024 11:56

Свака част Професоре. Разјаснили сте стање у овом накарадном систему. Многи од нас то посматрамо и ћутимо, јер смо кукавице, плашимо се и своје сјене. Због тога би нам много замерили наши преци. Да је среће и други из Академске заједнице би се пробудили да се заустави ова пропаст, али заслужни академски грађани, јер у овом друштву има много са лажним и не заслужним академским звањем. То је борба за национални интерес. Врло добро познајем Професора и све похвале за његов темељити рад у борби за правду и правичност. Такви требају да воде ово друштво. Професоре живи и здрави били. Имате подршку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИКО НЕСМЕ ДА ВАС БИЈЕ

28.04.2024 12:36

НАЈ ОМРАЗЕНИЈЕ ОСОБЕ У РС..ПИЈАЦАР КОНОБАРИЦА ДИСПАЦЕР ВУЛИЦКА БУКЕЈЛОВИЦ ДОКИЦ НЕСИЦ СТЕВАНДИЦ ....ПА НАРОД ВИСЕ ВОЛИ МАГАРЦЕ И МАГАРИЦЕ ОД ЊИХ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постовање Професоре!

28.04.2024 12:40

Свака цаст! Конацно да се огласи један од ријетких интелектуалаца и струцних људи у овом од мафије на власти заробљеном и испразњеном вилајету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Србац

28.04.2024 13:08

Професоре , 100% сте истинито написали . Начин на који је жељка требала да искористи гласање на предсједништву БиХ , Младен Иванић је у мандату члана предсједништва поразио друга два члана , али жељка не учи на позитивним и врло битним одлукама , већ својим незнањем или не хтијењем , ради на огромну штету Републике Српске и српског народа . Тако ће нам бити , све док именују послушне , а не способне и патриоте , доказане на важне функције !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

28.04.2024 13:15

Свака цаст професоре, дигли сте глас против полуписмене сектаске багре. На ово би требала реаговати и велика вецина универзитетских професора. Назалост немамо висе интелектуалне елите. Сваки нормалан цовјрк мора дици глас против ове секте злочиначке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

28.04.2024 13:41

Свака част за Госп Благојевића. Хвала Богу да неко паметан има храбрости да изнесе истину. Ћутање ће уништити овај народ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

28.04.2024 13:49

Полако профа, млади су, не могу одмах све знати. За почетак доста, сјели су у фотељу. Видиш ти матор а још ниси. Можда и јеси али да ја нисам упознат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шековићи у срцу

28.04.2024 13:51

Да Булејловић ишта зна и да се пита било шта смијенио би МИЛЕНКА ГАЈИЋА директора окружног затвора у Бијељини, који ради годинама шта хоће!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

28.04.2024 14:05

Ко це га савјетовати, сви од знања побјегли и СНСДа, гдје је адвокат Симиц, гдје је проф Мирјаниц, осниваци партије, лијепо се удаљили, а додјосе они без трунке знања

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирела Младјеновиц

28.04.2024 15:40

Господин Букејловић је Додиков потрцко. Зар не примјецујете невидљиви поводац на коме је водјен? Зато дрзи главу мирно када говори, да га не стезе каис по врату!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МП

28.04.2024 23:00

Не доводеци ниједног момента у сумњу струцне компетенције господина Благојевића, мора се заиста поставити питање његових стварних мотива ових и оваквих медијских огласавања, поготово на нацин који има карактер озбиљне непрофесиналности. С увазавањем се мозе прихватити његово струцно мисљење како је господја Цвијановиц требала процедурално поступити у оквиру Предсједниства БиХ, али критицко мисљење да је била огромна греска гласати за именовање Златка Лагумдзију за амбасадора у УН излази из оквира његових струцних компетенција и има све карактеристике неодговорног и неутемељеног политиканства. Из простог разлога сто то није никакво правно питање и сто је и сваком лаику јасно да би исто као Лагумдзија поступао и сваки други амбасадор из босњацког политицког корпуса. Кад би иза указивања на правне односно процедуралне пропусте господје Цвијановиц стајале заиста цасне намјере господина Благојевуца, он их извјесно не би саопставао јавно, вец би јој своје сугестије изнио непосредно или евентуално у некаквом свом писменом обрацању, и то би онда остало на нивоу и професионалности и моралности,зар не?! Дакле, иза јавног иступа стоје неки други, вјероватно строго лицни мотиви и вјероватно неки облици лицних анимозитета и фрустрација. И то донекле мозе бити разумљиво, али забрињава цињеница да се са нивоа непрофесионалности угледни правни струцњак спуста и на ниво својеврсног трацарења. Износити у јавност сазнања, па и својеврсне пикантерије, о догадјајима и људима до којих је досао дак је за њих обављао професионални посао (слузбене послове савјетника) или узивао њихово лицно постовање и повјерење (дакле о господји Цвијановиц, те господину Букејловицу и Петровицу), заиста је испод нивоа не само једног угледног професора и правног струцнгака, вец не прилици ни иоле пристојном градјанину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре МП

29.04.2024 08:36

Ово је текст за отварање очију онима који не виде, јер народ су овце! Трачарење је причање иза леда, а ово је отварање очију онима који су забили главу у пијесак и не желе да чују сав јад и чемер који нас окружује. Народ није бирао ни Душана ни Милоша, него Жељку, Милирада. Милош и Душан су ту да статирају и послушно климају главом на такт њихових надређених. А ко су они можете прочитати овдје јер то зна само онај ко је био у њиховом контакту. Ово може да смета само члану као што су и они сами. Професор је баш био искрен за разлику од других који ћуте и не смију ни себе да виде у огледалу од страха, а не од стида јер ово друштво нема стида. Пратим професорово писање годинама, није се промијенуо ни за јоту! Владари буду, прођу, направе зулум али људскост остаје за сва времена! СВЕ НАЈБОЉЕ ПРОФЕСОРЕ!

Name

КОСТА БЛ

30.04.2024 17:34

Овај Букејловиц је довео и свог помоцника из Добоја,неког телетабиса сто је у Водоводу радио,пропаст.....

ОДГОВОРИТЕ