Потврда Тужилаштва: Формиран предмет против Кошаркашког савеза БиХ

- Тужилаштво Босне и Херцеговине на основу поднесене кривичне пријаве формирало је предмет, те се врше провјере навода из пријаве.

Босна и Херцеговина 24.04.2024 | 16:09
Потврда Тужилаштва: Формиран предмет против Кошаркашког савеза БиХ

Ово је одговор из Државног тужилаштва на упит Рапорта "да ли је тачно да су поводом кривичне пријаве припадници СИПА-е боравили у Кошаркашком савезу БиХ и испитивали поједине представнике Кошаркашког савеза БиХ те информације о томе доставили Тужилаштву БиХ?".

Одговор СИПА-е

Претходно су нам и из Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) одговорили сљедеће:

"Обавјештавамо Вас да је Државна агенција за истраге и заштиту по окончању рада на наведеном, информацију доставила Тужилаштву Босне и Херцеговине.

С тим у вези се за више информација обратите Тужилаштву БиХ".

Подсјетимо, Божо Бошњак, познати кошаркашки радник из Широког Бријега, још је у октобру прошле године за наш портал изјавио да је ванредна сједница Скупштине Кошаркашког савеза БиХ, за коју се у званичним документима наводи да је одржана још 14. јуна 2023., измишљена, односно да никада није ни одржана.

Бошњак тада је најавио да ће подићи кривичне пријаве против особа за које сматра да су одговорне за ову аферу.

Пријаву је поднио Министарству унутрашњих послова Кантона Сарајево (МУП КС).

Касније је добио одговор у којем се наводи да је његова пријава прослијеђена Државној агенцији за истраге и заштиту (СИПА) у њихову надлежност и даљње поступање.

Ни локације ни имена присутних у записнику

О "фамозној" Скупштини КСБиХ већ смо опширно писали, откривши између осталог и записник с наводне сједнице од 14. јуна у којем није наведена ни локација одржавања нити ко је све присуствовао ванредној сједници.

Чак су нам неки од људи за које постоје потписи да су присуствовали сједници, у документу одвојеном од записника, касније рекли да никакве сједнице није било.

"Чујем сад да причају како је сједница била онлине, телефонска... Чекам сад да видим шта ће сљедеће измислити. То је још једна обмана.

Већина људи који сад сједе тамо у Управном одбору нема никакав легитимитет, посебно ту мислим на хрватску компоненту.

Подсјетио бих још да је федерални министар правде одбио упис измјена података са сједнице Кошаркашког савеза Херцег-Босне, једне од чланица Кошаркашког савеза БиХ, управо због радњи које такође немају везе са законом", рекао је Бошњак.

(Рапорт) Фото: Илустрација,Рапорт

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЛАКТАШИ

24.04.2024 17:00

А ПРОМЈЕНОМ ВЛАСТИ КАДА СЕ УЂЕ У КК ИГОКЕУ ТО ЋЕ БИТИ СПЕКТАКЛ. ДУПЛА КЊИГОВОДСТВА ИТД. НЕПЛАЧНЕНИ ПОРЕЗИ И ДОПРИНОСИ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xyох

24.04.2024 17:02

Ово све више личи на квадри државу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даки

24.04.2024 21:03

Ција је СИПА Полиција

ОДГОВОРИТЕ