Преминуо пилот након пада руског војног авиона

- Један од од четири пилота руског војног бомбардера Ту-22М3, који се срушио у руском региону Ставропољ, погинуо је, јавља ТАСС.

Свијет 19.04.2024 | 10:45
Преминуо пилот након пада руског војног авиона

Претходно је руско Министарство одбране саопштило да се војни авион, бомбардер Ту-22М3 срушио у округу Красногвардејск, у јужном руском региону Ставропољ, а да су се три пилота катапултирала, док се за четвртим трага.

Губернатор региона Владимир Владимиров истиче да се потрага за четвртим пилотом наставља.

"Добили смо детаљније податке о несрећи која је задесила руски војни авион у округу Красногвардејск. Дубоко жалимо што је један члан посаде преминуо, упућујем саучешће породици преминулог и његовим пријатељима. Потрага за четвртим пилотом се наставља", истакао је Владимиров на Телеграм каналу.

Авион се враћао на писту у региону Ставропољ када је дошло до несреће, истиче руско министарство и напомиње да у авиону није било муниције, односно, да није начињена штета на тлу.

Прелиминарни подаци руских истражитеља говоре да је узрок инцидента технички квар, док украјинска страна, тачније командант украјинског ратног ваздухопловства Николај Олешчук тврди да је Украјина оборила авион.

(Тањуг) Фото: Принтскин/YТ 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Јел то била

19.04.2024 15:16

нека хуманитарна мисија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

19.04.2024 18:51

И шта сад ? Овај авион бомбардује сусједну дрзаву и ми треба да залимо што је се срушио ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наравно

20.04.2024 22:05

Наравно то је његов посао.Исто као кад погине багериста.