Ђоковић побједом почео одбрану титуле на АО

- Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у друго коло Аустралијан опена, пошто је данас у Мелбурну у првом колу победио Хрвата Дина Прижмића 6:2, 6:7 (5:7), 6:3, 6:4.

Тенис 14.01.2024 | 15:08
Ђоковић побједом почео одбрану титуле на АО

Меч је трајао четири сата и један минут. Ово је био најдужи меч Новака Ђоковића у првим колима на гренд слем турнирима. Ђоковић је стартовао победом на првом гренд слем турниру сезоне против младог хрватског тенисера, који се тренутно налази на 178. месту АТП листе.

Српски тенисер је до тријумфа стигао после четири одиграна сета.

Ђоковић ће у другом колу Аустралијан опена играти са победником меча између аустралијских тенисера Алексеја Попирина и Марка Полманса.

Ђоковић је направио брејк већ на старту првог сета, а онда је на свој сервис стигао до 2:0. Играло се потом гем за гем, а Прижмић је после петог гема и вођства Ђоковића од 3:2 затражио медицински тајм-аут. Најбољи тенисер света је потом освојио три узастопна гема и први сет је добио резултатом 6:2.

Прижмић је освојио први гем у другом сету, а Ђоковић је узвратио за 1:1. Хрватски тенисер је повео 2:1, а онда је одузео гем на сервис Ђоковића. Српски тенисер је узвратио рибрејком, а онда је на свој сервис изједначио на 3:3. Играло се потом гем за гем, а Прижмић је други сет добио у тај-брејку резултатом 7:5.

Ђоковић је у трећем сету повео 2:0, али је млади хрватски тенисер у трећем гему направио брејк и смањио вођство Србина на 2:1. Уследио је нови брејк српског тенисера за 2:2. Велика борба виђена је у наредном гему, који је трајао 16 минута, а припао је Прижмићу и то на сервис најбољег тенисера света. 

Ђоковић је узвратио рибрејком, а онда је на свој сервис стигао до вођства од 4:3. Српски тенисер је затим направио нови брејк, а онда је сигурним сервисом стигао до 6:3 и 2:1 у сетовима.

Ђоковић је повео 4:0 у четвртом сету, а Прижмић је смањио на 4:1. Хрватски тенисер је у наредном гему направио брејк и смањио је вођство Ђоковића на 4:2. Прижмић је потом на свој сервис освојио још један гем и смањио је предност најбољег тенисера света на 4:3. Ђоковић је при вођству од 5:3 имао четири меч лопте, али је Прижмић смањио на 5:4. Српски тенисер је искористио седму меч лопту за 6:4 и победу на старту турнира у Мелбурну.

Навијачи на трибинама су по завршетку меча овацијама испратили оба тенисера.

Ђоковић брани титулу на Аустралијан опену, пошто је прошле године у финалу победио Грка Стефаноса Циципаса 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).

Српски тенисер ће у Мелбурну покушати да стигне до 11. титуле на Аустралијан опену и 25. гренд слем трофеја у каријери.

(Тањуг) Фото: АП/Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Циганија је то

14.01.2024 15:42

Озноји га овај Рват.Понадали се Додик и Милановић ал не даде се Ноле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.01.2024 16:39

Е која си ти циганија?? Твој ментални склоп би био задовољан да су се потукли умјесто што су један према другом показали поштовање,.