Велики пожар изнад Игала, куће нису угрожене

Дим се све више шири док ватрогасци покушавају да локализују пожар који је нешто прије 11 сати избио у насељу Жвиње изнад Игала. Како сазнајемо од мјештана, у почетку су биле угрожене куће, међутим, ватрогасци су успјели да их заштите. Репортери ТВЦГ јављају да ватрогасци покушавају да локализују пожар.

Регион 03.07.2022 | 13:53
Велики пожар изнад Игала, куће нису угрожене

Ватра се у једном тренутку спустила пактично до магистрале. 

Према ријечима Златка Ћировића, командира ватрогасне јединице, пожар је вјероватно узрокован несмотреним паљењем зеленог растиња.

"Пожар је избио око 10.30 часова, у близини јако насељеног мјеста. Сада је на терену осам ватрогасних цистерни, двије цистерне приватника, око 35 ватрогасаца. Вјетар нам отежава посао, ситуација је нешто мало боља у односу на прије сат времена. Ако вјетар буде овог интензитета, може се очекивати да пожар локализујемо у наредним сатима", рекао нам је Ћирковић у 13.30 часова.

Како је навео, ако не буду имали успјеха, тражиће помоћ. 

"Куће су у првом тренутку биће угрожене, сада нису, наш је велики успјех што смо одбили пожар од кућа, и радимо на томе да пожар локализујемо са више страна", казао је Ћирковић.  

Све екипе Службе заштите и спашавања су на терену.

Гашење пожара отежава уз вјетар и неприступачан терен.Пожар је захватио дио насеља Жвиње, до којег се долази уским кривудавим путем.

Струја у том дијелу херцегновске општине је искључена.

Водовод из Херцег Новог доставља воду ватрогасцима на терену. 

Дим се види из цијелог града, а у Игалу је велика је концентрације прашкастих честица.

(РТЦГ/ фото: Невенка Мацан/ Сања Миловић)

Коментари / 0

Оставите коментар