Католички свештеник затражио разрешење јер се заљубио!

По завршетку недељне јутарње мисе у парохијској цркви Сан Феличе у градићу Маса Мартана недалеко од Перуђе, бискуп Гвалтијеро Зигизмонди објавио је верницима да је њихов парох, дон Рикардо Ђакобели, од Светог оца затражио благодат ослобађања од обавеза целибата, па стога и свештеничке службе.

Занимљивости 14.04.2021 | 16:36
Католички свештеник затражио разрешење јер се заљубио!

Бискуп Зигизмонди је на крају своје беседе верницима упутио најискреније жеље дон Рикарду и напоменуо да је ово његов лични и слободан избор, који ће му вратити спокој и мир.

„Вама, драга браћо и сестре, обраћам се позивом: немамо право да коментаришемо оно што је дон Рикардо одлучио, већ дужност да му не допустимо да пропусти загрљај молитве“, закључио је бискуп своју беседу.

Дон Рикардо Ђакобели је после бискуповог говора, између осталог, изјавио да воли и поштује Цркву, али да не може да настави да буде доследан и отворен као што је био до сада.

„Моје срце је заљубљено иако никада нисам имао прилику да прекршим завете која сам дао Цркви. Желим да покушам да живим ову љубав без скривања, без лажи“, додао је заљубљени свештеник.

Дон Рикардо има 42 године и у свештеничко звање је заређен пре девет година. По писању појединих италијанских медија, наводно „сви су знали“ шта се догађа и „кружиле су гласине да је дон Рикардо виђен са женом“.

Међутим, нема података о идентитету жене која је украла дон Рикардово срце.

(РТС)

Коментари / 0

Оставите коментар