Не могу да се уселе у купљену кућу јер бивши власник неће да изађе!

Брачни пар Трацие анд Мyлес Алберт из Калифорније су мислили да купују куц́у из снова. Ипак њихов сан о кући претворио се у стварну ноц́ну мору након што је стари власник куће одбио да се исели из ње и тамо још увек живи више од годину дана након продаје куће то јест, новчане трансакције.

Занимљивости 14.04.2021 | 15:33
Не могу да се уселе у купљену кућу јер бивши власник неће да изађе!

31. јануара 2020. године, Трацие и Милес Алберт положили су новац (кауцију) за прелепу куц́у са четири спавац́е собе у граду Риверсиде у Калифорнији, али више од годину дана. 

Од тада још увек нису у могуц́ности да се уселе, јер бивши власник одбија да оде из куће коју су они купли од њега!

Човек је добио тражену цену од 560.000 долара, али је након потписивања уговора одбио да преда кључеве и исели се. Иако су Албертови покушали да се обрате властима, калифорнијски мораторијум спречава деложације током епидемије ковида, тако да нико ништа не може да учини поводом тога

"Ми смо у потпуности власници куц́е. То је наша куц́а и све је у уговору, писменом, правном, завршеном “, рекао је Милес Алберт за тв кућу ФОКС11. "исплац́ен му је сав новац на његов рачун. Како не би смо могли имати права да уђемо у своју кућу ? “

Агент за продају некретнине дотичног брачног пара рекао је новинарима да га је бивши власник назвао прошле зиме 2020.године , тражец́и 560.000 долара за његову куц́у у року две недеље, што је у основи значило да је желео готовину.

Трејси и Мајлс искористили су сву животну уштеђевину и узели зајам да закључе посао, али чак и након потписивања уговора ствари се нису одвијале онако како су очекивали.

"Заиста ми је недокучиво да живимо у држави (Калифорнија) у којој је тако нешто уопште могуц́е“, рекао је Цхрис Таилор, агент за некретнине који је куц́у продао Албертовима.

"Затворили смо гарантни  депозитни (есцроw) налог за ову кућу 31. јануара 2020.“ једино да у случају станар има ковид не може се извршити деложација али ово уопште не спада под то. Ова трансакција је прошла у јануару 2020. пре било чега."

Да ствар буде гора, јер сада кдао још увек поседује "своју" имовину, бивши власник је изгубио сваки интерес за одржавање продате имовине, али ни новим власницима не дозвољава да је одржавају!

Трацие Албертс је рекла да је покушала да залије травњак да не би увенуо скроз, али бивши власник јој то није дозволио.!

"Једном сам покушала залити  травњак, а он је изашао и бесно поцепао ми прскалице, почупао сва црева.Палме умиру, све је било прелепо и све умире", рекла је Трејси новинарима

Једини разлог зашто је овако нешто могуц́е је тај што Калифорнија има мораторијум на деложације, услед пандемије ковида, а бивши власник то једноставно и (помало безобразно) користи. Калифорнијске власти су недавно продужиле тај мораторијум до 30. јуна, тако да брачни пар Трејси и Мајлс има да се начекају док уђу у посед своје куће.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар