Putin predložio Mihaila Mišustina za premijera Rusije

Ruski predsednik Vladimir Putin podneo je danas Državnoj dumi predlog o kandidaturi Mihaila Mišustina za premijera Rusije.

Svijet 10.05.2024 | 09:44
Putin predložio Mihaila Mišustina za premijera Rusije

„Predsednik Vladimir Vladimirovič Putin podneo je Državnoj dumi predlog o kandidaturi Mišustina Mihaila Vladimiroviča za mesto premijera”, napisao je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin na svom Telegram kanalu. Volodin je najavio da će Duma danas raspravljati o kandidaturi Mišustina.

Prema njegovim rečima, tokom rasprave o kandidaturi važno je da se dobiju odgovori na pitanja o tome kako će se rešavati zadaci koje je postavio predsednik Vladimir Putin kada je reč o demografskoj politici, podršci porodicama sa decom, jačanju tehnološkog suvereniteta i povećanju odbrambene sposobnosti zemlje.

Mišustin je bio šef Federalne poreske službe od 2010. do 2020. godine, kada je 16. januara postao premijer Rusije. Prema ruskim zakonima, premijera imenuje predsednik nakon što njegovu kandidaturu odobri Državna duma.

Novi premijer najkasnije nedelju od imenovanja podnosi predsedniku predlog o strukturi federalnih organa izvršne vlasti, a u roku od 14 dana predsednik vlade podnosi Državnoj dumi na odobrenje kandidature potpredsednika vlade i ministara, osim šefova bezbednosnog bloka i Ministarstva spoljnih poslova, za koje važi posebna procedura.

Ministre odbrane, unutrašnjih poslova, pravde, ministra za vanredne situacije i spoljne poslove, kao i šefa Fereralne službe bezbednosti imenuje predsednik Rusije nakon konsultacija sa Savetom Federacije, gornjim domom parlamenta.

Putin je u utorak na ceremoniji inauguracije u Velikom kremaljskom dvorcu položio zakletvu i zvanično postao predsednik Rusije u petom mandatu.

(Tanjug)  Foto: EPA-EFE

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

kal

10.05.2024 11:08

Putin predložio,nemora bit usvojeno🤣🤣🤣🤣

ODGOVORITE
Name

Dacko

10.05.2024 11:42

Bravo za Putinov predlog

ODGOVORITE
Name

Ptovjerena

10.05.2024 12:28

Sposobna ekipa. Svaka im cast kako su podizu Rusiju na mjesto koje joj prirodno pripada.

ODGOVORITE
Name

Re

10.05.2024 16:26

Sposobna ekipa je svoju djecu sklonila na sigurno..tuđa ginu .