Njemačka razmatra zabranu slanja oružja Izraelu

Nakon što je američki predsjednik Džo Bajden najavio da će Izraelu uskratiti dalju isporuku oružja ako započne veliki napad na Rafu na jugu Pojasa Gaze, njemački ministar odbrane Boris Pistorijus rekao je da Berlin razmatra slične korake.

Svijet 10.05.2024 | 07:48
Njemačka razmatra zabranu slanja oružja Izraelu

Pistorijus je, na pitanje voditelja programa Hojte žurnala njemačkog kanala ZDF da li razumije taj potez američke vlade, odgovorio: "Da, mogu to da razumijem" i dodao da su o toj temi razgovarali tokom posete Vašingtonu "iza zatvorenih vrata".

Pistorijus je rekao i da Njemačka mora da apeluje na Izrael da uspori tempo i da ne dozvoli da sukobi eskaliraju.

Dodao je i da je Njemačka u procesu "ispunjavanja ovogodišnjeg budžeta za isporuku oružja i municije Ukrajini do ljeta".

"I tu ćemo vjerovatno morati da uradimo više, ali trenutno su sve narudžbine u toku i čim se isporuče biće poslate u Ukrajinu“, rekao je Pistorijus.

(Agencije) Foto: Pixabay

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Eee

10.05.2024 08:58

na vrijeme su se sjetili, zalosno ponasanje !!!

ODGOVORITE
Name

TEŠKO NAMA

10.05.2024 11:37

Jesu to oni što zbog njih izginu 50 miliona ljudi u drugom svjetskom ratu a sad predlažu i podržavaju rezoluciju. Obraz i karakter đon. Da je neko drugi ali ovako....

ODGOVORITE
Name

Petar

10.05.2024 15:14

Svesno i namjerno sačekali da Izraelski zločinci unište jedan narod i ubiju desetine hiljada djece, sad kad su sve uništili stopiraju im isporuku oružja. Neka zapamti zapadna Evropa, Amerika i Izrael da ima Boga.

ODGOVORITE