Bosić: Vlast Srpske je odgovorna za gašenje SDS računa

Poslanik SDS-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Mladen Bosić izjavio je, povodom raspisanih loklanih izbora u BiH za 6. oktobar, da je regularnost lokalnih izbora dovedena u pitanje.

Republika Srpska 09.05.2024 | 15:51
Bosić: Vlast Srpske je odgovorna za gašenje SDS računa

Razlog tome je činjenica da je toj stranci prije tri sedmice ugašen jedini transakcioni žiro račun preko kojeg su poslovali svi odbori u Republici Srpskoj i da nisu u mogućnosti platiti taksu Centralnoj izbornoj komisiji BiH za izlazak na lokalne izbore.

"SDS je imala samo jedan račun za razliku od drugih stranaka koje imaju više računa u komercijalnim bankama. Preko jedinog računa u banci SDS je funkcionisala posljednjih 20 godina i u međuvremenu nema novih sankcija našoj stranci i banka kod koje je SDS imao račun se ugasila" podsjetio je Bosić.

Fodao je da Agencija za bankarstvo Republike Srpske, "obavezna da natjera i nadgleda banke da svi imaju isti tretman prema svim fizičkim i pravnim licima, nije ništa uradila po tom pitanju i to je očigledan dokaz da vlast u Republici Srpskoj koja ih kontroliše ima uticaja na pokušaj eliminacije ukidanja SDS-a na ovakav način". 

On je naveo da se "ovaj problem može riješiti tako što bi Centralna izborna komisija BiH donijela odgovarajući izuzetak u smislu uplate takse za izlazak na izbore, da OHR - koji 16 godina besmisleno drži sankcije SDS-u iako su svi razlozi tih sankcija davno otklonjeni -  ukine ih.

"Ovaj problem može riješiti i vlast Republike Srpske koja je dužna da zaštiti sva pravna lica koja posluju u skladu sa domaćim zakonodavstvom", zaključio je. 

(Klix) Foto: BN/Arhiva

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Dule

09.05.2024 16:20

Kako e SDS pod.sankcijama a nisu rukovodioci SDS, a SNSD nije a jeste predsjednik SNSD-a Dodik. Jel to nema smisla ili ima smisla i više nego što mislimo

ODGOVORITE
Name

Ostoja

09.05.2024 20:08

Bosiću kao profesionalni političar morao si prepoznati scenario tzv zapada.Doveli su na vlast jedinu bitangu koja je pristala da učini SVE da nestane entitet Republika Srpska.Jedan od koraka je i gašenje-nestanak Srpske demokrstske stranke.Ranije je bitanga prenijela sve ključne nadležnosti.Za kraj je ostao prazan budžet i ogromni dugovi.

Name

Ilija

09.05.2024 16:22

Sve je to Milorad Dodik uverigo.

ODGOVORITE
Name

ISTOČNO SARAJEVO

09.05.2024 16:43

Perfidni način da se eliminiše SDS sa ovih izbora.Dogovor Dodika i Amera.Neće im proći.

ODGOVORITE
Name

Nina

09.05.2024 17:10

Dodik se jedino plaši Jakog SDS zato ga razvlači i razbija parama, DB, strancima a bogami dijelom i Srbijom. Zna on da je to jedina stranka sa idejom o zaštiti srpskog naroda(iako ima stari kadrova-loših, ali ima i najviše časnih političara i članova) .

ODGOVORITE
Name

Haha

09.05.2024 17:23

Sramota je njih nazvati vlascu Bosicu.

ODGOVORITE
Name

E to je potkovano

09.05.2024 17:28

Dodig odradio da snsde izidjena izbore jer zna ako izgube ode svi u zatvorei ode prljavi kapital podmazaooo izlobiraomioionii i milijarde orljavog novca rade moj bosicu! A ti sjediu dozivotnij opoziciji on odradjuje poso!!!!

ODGOVORITE
Name

Re

09.05.2024 17:38

Nije Dodig nego Dodik. Što se petljaš gdje ti mjesto nije. Nego se ti pozabavi svojima.

Name

Idealno

09.05.2024 18:05

Bosicu, godinama gledate kroz prste Dodiku i vladajucima...da li namjerno ili nenamjerno...

ODGOVORITE
Name

+

09.05.2024 21:55

Opozicija je žrtva nepismenog Naroda. Koji glasa za SNSD I DODIG-a.

ODGOVORITE