Poraz Zvezde od Jang Bojsa i oproštaj od Evrope

- Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras od Jang Bojsa u Bernu 2:0 (2:0) u meču petog kola grupe G Lige šampiona.

Fudbal 28.11.2023 | 23:28
Poraz Zvezde od Jang Bojsa i oproštaj od Evrope

Crveno-beli su protiv švajcarskog tima imali pet-šest nestvarnih promašaja, što ih je koštalo poraza i šanse za "evropsko proleće" i plasmana u nokaut fazu Lige Evrope.

Zvezda je mogla do vođstva u Švajcarskoj već u četvrtom minutu, ali je u situaciji "jedan na jedan" Šerif Ndiaje šutirao pravo u golmana domaće ekipe Antonija Raćopija. 

Samo minut kasnije Ndiaje je imao novu šansu, ali je loše šutirao glavom sa peterca posle centaršuta Inboma Hvanga.

Treću odličnu šansu Zvezda je propustila u šestom minutu, Osman Bukari je iskosa sa desetak metara, šutirao preko gola.

Kazna za promašaje stigla je u osmom minutu, posle kornera Filipa Ugrinića sam je na drugoj stativi ostao Loris Benito, šutirao je prema golu, a lopta se od Koste Nedeljkovića odbila iza leđa Omrija Glazera.

U 24. minutu Bukari je imao najbolju moguću šansu, posle kontranapada je trčao sam ka golu domaćina, ali je u ključnom trenutku dao jači for pa ga je zaustavio golman domaćih Raćopi.

Samo pet minuta kasnije Zvezda je ponovo kažnjena za promašaj, Luin Blum je udarcem sa 15 metara precizno šutirao i levom nogom poslao loptu u mrežu Zvezde.

U nastavku šansu je odmah umesto Ndiajea dobio Jovan Mijatović, kasnije Žan-Filip Kraso, Vladimir Lučić, a u finišu i Aleksandar Katai i Gelor Kanga.

Međutim, serija promašaja se nastavila, prvo je Hvang pogodio stativu u 57, Mijatović je imao dve šanse, u 61. i 75. minutu, a Kraso u 63. minutu.

U drugom meču grupe Mančester Siti je preokrenuo protiv Lajpciga od 0:2 do 3:2.

Nemački tim vodio je golovima Loisa Opende u 13. i 33. minutu, ali su u nastavku pogađali Erling Haland u 54, Fil Foden u 70. i Julijan Alvarez u 89. minutu.

Siti vodi na tabeli sa 15 bodova, Lajpcig ima devet, Jang Bojs 4, a Zvezda samo bod.

Siti i Lajpcig su još ranije obezbedili osminu finala, Jang Bojs će u Ligu Evrope, a Zvezda kao poslednja u grupi završava evropsku priču za ovu sezonu. 

U poslednjem kolu, 13. decembra, Zvezda dočekuje Siti, a Lajpcig ekipu Jang Bojsa

(Tanjug) Foto: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar