Vučić otkrio o čemu je razgovarao sa Zelenskim

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se na Samitu Evropske političke zajednice u Kišinjevu prvi put susreo sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim i da su razgovarali o teritojalnom integritetu Ukrajine i Srbije.

Srbija 01.06.2023 | 16:39
Vučić otkrio o čemu je razgovarao sa Zelenskim

"To je bio veoma kratak sastanak. Rekli smo jedan drugom da podržavamo teritorijni poredak naših zemalja i ne bih mogao da kažem ništa više od toga", rekao je Vučić u izjavi novinarima.

Na pitanje novinara da li očekuje veće pritiske povodom KiM na Srbiju, Vučić je odgovorio da to nije pitanje pritisaka već rešenja.

"U našoj zemlji su neki već skočili zbog tog susreta. Sreo sam se sa čovekom koji ne priznaje nezavisnost Kosova.

Šta hoćete od mene svi u Srbiji, a šta hoće svi drugi. Ne možete da vodite svoju samostalnu politiku zato što svi imaju ideje kako bi Srbija trebalo da se ponaša i svi bi da se ponaša ekstremistički, a ne u skladu sa svojim interesima", rekao je Vučić.

Dodao je da će, ako treba, ostati jedini koji će da brani interese Srbije pred strancima i reći ću im šta nećemo uraditi, a u zemlji šta je normalno da uradimo. "Da mi kažete da ne smem da pružim ruku čoveku koji ne priznaje nezavisnost Kosova, zato što vam se više sviđa neka druga zemlja, u tome da učestvujem neću", poručio je Vučić.

Odgovorio je da ne zna kada će se sresti sa Aljbinom Kurtijem, ali da očekuje da vidi poljskog predsednika Mateuša Moravjeckog u Beogradu.

"Očekujem Rutea, Betela i De Kroa u Beogradu, kompletnu trojku Beneluksa u roku od mesec dana u Beogradu. Očekujem mnogo gostiju od indijskog predsednika, slovenačke predsednice.

Svaki dan u narednih mesec dana imaćemo mnogo poseta Beograda. Ponovo treba da razgovaram sa španskim premijerom, crnogorskim predsednikom, očekujem novi sastanak Otvorenog Balkana", rekao je Vučić.

(Tanjug)  Foto: TV Pink

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mile

01.06.2023 16:59

Podrška za Vučića, konačno se okrećemo na nato paktu. I Kosovo je prizao treba imati hrabrost za to

ODGOVORITE
Name

Berberin

02.06.2023 22:59

Nece se Vucko izvuci iz vlastitog vilajeta.

Name

Go

01.06.2023 22:09

Niko se nije borio od Miloševića do sada za Srbiju . Samo ne razumem zašto se ko protivi skim će ko pričati , moć govora nije zabranjena , to mogu samo Srbski Fašisti zabraniti i Lideri Šiptarsih Guzica . Stid te bilo ko je protiv Srbije i Kosova jer je Kosovo Srbija a Prjedsedik Vučić . Svaka čast Vučiću a ja da sam na njegovom mjestu svi bi oni vidjeli bilo bi im lijepo kao u Avganistanu . Stid bilo smrada Sbskih opozicija i Šiptarskih Govana

ODGOVORITE
Name

Re

02.06.2023 07:34

Koliko neukih komentariše politiku? Zelenski je okorjeli fašista! Rusija po Ženevskoj konvenciji kao pobjednica u 2. svj.ratu ima pravo intervencije u bilo kojoj zemlji u kojoj se pojavi fašizam! To niko ne priča javno, ali svi znaju. Zato i ne idu na Rusiju. Svako ko podržava fašizam je za osudu.

Name

Lavrov

02.06.2023 18:19

"Dobro je znati ko spada u to"!