Vučić u Kišinjevu sa svjetskim i liderima iz regiona

Vučić se u Kišinjevu sastao sa svetskim i liderima iz regiona, razgovarali o sitauciji na KiM, ZB i izazovima

Srbija 01.06.2023 | 12:35
Vučić u Kišinjevu sa svjetskim i liderima iz regiona

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa saveznim kancelarom Austrije Karlom Nehamerom tokom Samita Evropske političke zajednice u Kišinjevu.

Predsednik se, na marginama Samita Evropske političke zajednice, zajedno sa Nehamerom sastao i sa predsednicom Republike Grčke Katerinom Sakelaropulu.

"Brza razmena mišljenja sa predsednicom Sakelaropulu i kancelarom Nehamerom o situaciji na Kosovu i Metohiji, regionu Zapadnog Balkana, ali i o aktuelnim geopolitičkim izazovima", naveo je Vučić na instagramu.

S predsednikom Vlade Luksemburga: Treba naći rešenje za aktuelnu krizu

Predsednik Srbije sastao se danas i sa predsednikom Vlade Velikog vojvodstva Luksemburga Gzavijeom Betelom, sa kojim je razgovarao o situaciji na KiM.

"Zahvalio sam premijeru Betelu na podršci koju njegova zemlja pruža Srbiji na EU putu. Razgovarali smo o situaciji na KiM i saglasili se da što pre treba naći rešenje za aktuelnu krizu u cilju očuvanja mira i stabilnosti", napisao je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav.

S premijerom Holandije: Intenziviranje ekonomske saradnje

Aleksandar Vučić sastao se danas u Kišinjevu sa premijerom Holandije Markom Ruteom, s kojim je razgovarao o aktuelnim izazovima na Kosovu i Metohiji, regionu Zapadnog Balkana, evropskom putu Srbije, ali i bilateralnim odnosima i jačanju političkog dijaloga i intenziviranju ekonomske saradnje.

Vučić je na Instagramu "buducnostsrbijeav" naveo da se sastao s predsednikom Vlade Kraljevine Holandije tokom Samita Evropske političke zajednice u Moldaviji.

Sa Fon der Lajen: Delimo posvećenost miru i stabilnost

Predsednik Srbije sastao se i sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i naveo da sa njom deli istu posvećenost zajedničkoj budućnosti, miru i stabilnosti.

"Zahvalan sam predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen na svemu što radi u cilju povezivanja zemalja regiona, kao i pridruživanja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji, kao i na tome što delimo istu posvećenost zajedničkoj budućnosti, miru i stabilnosti", napisao je Vučić na Instagram profil "buducnostsrbijeav".

S Jakovom Milatovićem: Perspektive za jačanje saradnje

Vučić se danas sastao i sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, sa kojim je razgovarao o budućnosti regiona, aktuelnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji i o perspektivama za jačanje saradnje između dve zemlje.

"Dobar susret sa predsednikom Jakovom Milatovićem, tokom kojeg smo razmenili mišljenja o budućnosti regiona, aktuelnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji, ali i o perspektivama za jačanje saradnje između naše dve zemlje", napisao je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav.

Sa liderima iz regiona razgovori o aktuelnim dešavanjima

Predsednik Srbije sastao se danas u Kišinjevu i sa srpskom članicom Predsedništva BiH Željkom Cvijanović, predsednikom Vlade Severe Makedonije Dimitrom Kovačevskim i premijerom Albanije Edijem Ramom.

Tema razgovora bila su aktuelna dešavanja i dalji koraci koji bi doprineli nalaženju rešenja za sadašnju tešku i ozbiljnu situaciju.

"Mi u regionu najbolje znamo koliko je bitno da zajednički uložimo svaki napor kako bismo sačuvali teško stečeni mir i stabilnost. Razgovarali smo o aktuelnim dešavanjima i daljim koracima koji bi doprineli nalaženju rešenja za sadašnju tešku i ozbiljnu situaciju, sa nadom da će razum prevladati, za dobrobit svih", napisao je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav.

(Tanjug) Foto: Tanjug

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Beli

01.06.2023 12:58

Svetska elita iz prilozenog se vidi .

ODGOVORITE
Name

Ustav

01.06.2023 13:19

Clan predsjednistva iz reda srpskog naroda.

ODGOVORITE
Name

Idealno

02.06.2023 00:05

E da mi je samo znati, čega je Željka lider?

ODGOVORITE