Venčao se 4, a razveo 3 puta za 37 dana da bi dobio plaćeno odsustvo!?

Jedan nemimenovani tajvanac je na genijalan način smislio produženo plaćeno odsustvo s posla! On je došao na ideju da se venča, a zatim i razvede, pa ponovi postupak čak 4 puta...

Zanimljivosti 18.04.2021 | 22:22
Venčao se 4, a razveo 3 puta za 37 dana da bi dobio plaćeno odsustvo!?

Čitava njegova "akcija" trajala je samo 37 dana, čime je nagrađen sa 32 dana plaćenog odsustva.

Prema tajvanskom zakonu, osoba ima pravo na 8 dana plaćenog radnog odsustva kada se venča, što je upravo ono što je jedan neimenovani službenik dobio kada se venčao prošle godine, 6. aprila.

Samo je to bilo zamišljeno samo kao početak produženog plaćenog odsustva, za koje se junak naše priče pripremio unapred.

Poslednjeg dana svog 8-dnevnog odsustva, čovek se razveo od supruge, da bi se sledećeg dana ponovo oženio njom i zatražio još jedno plaćeno odsustvo, na koje je smatrao da ima pravo, po zakonu. Zatim se oženio istom ženom četiri puta, a razveo se od nje tri puta za 37 dana, za ukupno 32 dana plaćenog odsustva.!



Ali pre nego što uopšte razmislite da povučete sličan štos (foru), trebali biste znati da stvari nisu išle tako glatko kao što se nadao glavni junak ove naše priče. Pošto se razveo, a zatim se sutradan oženio istom ženom, banka u kojoj je radio shvatila je šta pokušava, pa je odbila da mu odobri još osam dana plaćenog odsustva. Što nije baš najbolje odgovaralo našem junaku ...

Nakon što je nastavio sa svojim prvobitnim planom, službenik banke podneo je žalbu protiv svog poslodavca u Gradskom birou rada u Tajpeju, optužujući banku da krši zakon nepoštovanjem člana 2."Pravila o odsustvu sa posla".

U njemu se navodi da zaposleni imaju pravo na 8 dana plaćenog odsustva kada se venčaju, a pošto se venčao 4 puta, trebalo je da dobije 32 dana plaćenog odsustva.

Biro rada pokrenuo je istragu u vezi sa slučajem koji je prijavio službenik i presudio da je banka zaista prekršila Zakon o radu.
Poslodavac je novčano kažnjen sa 700 američkih dolara u oktobru prošle 2020. godine, ali je pokrenuta i žalba protiv muškarca u kojoj je tvrđeno "namerna zloupotreba bračnog odsustva".

Slučaj je postao viralan na društvenim mrežama, što je izazvalo žestoku raspravu između ljudi koji nisu mogli da veruju da takva vrsta zakona postoji u tajvanskom radnom zakonodavstvu i onih koji su službenika optužili za nerazumnost.

Neki su zapravo potvrdili da zakon dozvoljava bilo kome da izvede isti trik kao što je gore opisano, ali do prošle godine to zapravo niko nije uradio.

(Zanimljivostidana.com)

 

Komentari / 0

Ostavite komentar