ELIF

Pon-ned u 20:00

Elif


Utorak, 17.09.2019. u 20:00h (1078)
Najava epizode:
Emirhan se pretvara da je bolestan dok je porodica zabrinuta za njega. Iskorištava priliku da pobjegne iz kuće kod Tufana. U zatvorskoj ćeliji vlada dobro raspoloženje dok Fidan nema. Mahir prisluškuje Humejru i Leventa i tako čuje Humejrine pritužbe na Tarika. Dobija ideju da kod advokata za sve Melekine nevolje okrivi Tarika. Fidan se vraća u ćeliju i odmah nastavlja sa svojim zlim potezima, krade Melekino pismo i izruguje se njenim osećanjima prema Elif. S druge strane i Kimet krade Elifino pismo upućeno Melek.


Srijeda, 18.09.2019. u 20:00h (1079)
Najava epizode:
Elif i Melek prolaze kroz teška vremena, razdvojene jedna od druge. Kao da Melek nije dovoljno uznemirena zbog Fidan, Kimet joj ne dopušta da se čuje sa kćerkom. Kimet otežava Elif na sve načine i zabranjuje joj da komunicira sa ostalim članovima porodice. Kuća se za Elif pretvara u zatvor. Šafak i Žulide ne znaju šta uraditi kako bi zaštitili Emirhana od Tufana. Odnos između Humejre i Leventa postaje prisniji, ali Rana ima zlonamjerne planove za njih.


Četvrtak, 19.09.2019. u 20:00h (1080)
Najava epizode:
Elif i Melek su vrlo tužne jer se dugo nisu čule ni vidjele. Humejra saznaje da je Elif premještena u Kimetinu sobu te je ponovo vraća u svoju sobu. Elif je sretna jer ne mora trpjeti stalni Kimetin pritisak. Elif saznaje od Asli da je sutra dan posjete u zatvoru. I Melek i Elif se raduju posjeti. Međutim Kimet onemogućava Asli da odvede Elif u posjetu. Humejra ne može podnijeti Elifinu tugu te ona odlučuje odvesti Elif u zatvor. Hoće li se konačno uspjeti vidjeti?


Petak, 20.09.2019. u 20:00h (1081)
Najava epizode:
Humejra odvodi Elif u posjetu, ali nažalost ne uspijevaju stići na vrijeme. Melek se nada da će Elif doći, ali kada ne dođe počinje se brinuti da joj se nešto dogodilo. Istovremeno i Kimet odlazi u zatvor kako bi s Fidan postigla dogovor i tako što više naudila Melek. Fidan prihvata Kimetinu ponudu te stvari u zatvoru za Melek postaju još teže. Ćićek i Fosforna daju podršku Melek koliko mogu, ali se nije lako izboriti sa Fidaninim opakim radnjama.


Subota, 21.09.2019. u 20:00h (1082)
Najava epizode:
Nakon dogovora sa Kimet, Fidan sve više provocira Melek. Humejra odlazi u šetnju sa Leventom gdje ih zatiče kiša, te su primorani sakriti se u obližnju kolibu. Madžide čita vijesti o Humejri i Leventu, koju u nevjerici pokazuje i Keremu. Kerem je šokiran onim što pročita te odmah zove Humejru da dođe kući. Kimet ponovo pokušava nagovoriti Madžide da smjeste Elif u njenu sobu. Madžide želi udovoljiti Kimetinoj molbi, ali se Humejra odlučno suprostavlja tome.


Nedjelja, 22.09.2019. u 20:00h (1083)
Najava epizode:
Humejra je uznemirena zbog negiranja pred Keremom da je u vezi sa Leventom. Nadajući se da će shvatiti njen postupak, poziva Leventa da razgovaraju. Kimet smišlja podmukli plan kako da prebaci Elif u svoju sobui. Kao nagradu za sve, dozvoljava Elif da razgovara sa majkom. Međutim, njena dobra gesta je samo način da dokaže Melek da je drži u šaci.
  Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.