Најављена тужба против Муратовића

Организације које заступају борачку популацију на подручју Бијељине, најавиле су да ће подићи тужбу против Асима Муратовића због вређања српског народа, посебно породица погинулих бораца Војске Републике Српске.

Република Српска 22.03.2013 | 14:20
Најављена тужба против Муратовића
Организације које заступају борачку популацију на подручју Бијељине, најавиле су да ће подићи тужбу против Асима Муратовића због вређања српског народа, посебно породица погинулих бораца Војске Републике Српске. Представници Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих лица,општинска Борачка организација и Удружење избјеглих и расељених лица Бијељина, на данашњој заједничкој конференцији за новинаре у Бијељини,одбацили су тврдње Муратовића да је камен из његове у рату напуштене радионице искориштен за подизање 500 споменика погинулим српским борцима. Изјаве Асима Муратовића,да је он био донатор материјала за изградњу надгробних споменика српским борцима,неприкладна је увредљива и понижавајућа,каже предсједник  Организације породица заробљених и погинулих бораца Бијељине Жарко Радић. Он наглашава да такве изјаве није смислио сам Муратовић него да су оне конструисане у неким вишим круговима и да имају сасвим другу позадину. "Ми смо мишљења да такав гест господина Муратовића мора бити процесуиран пред лицем правде и да има доста елемената кривичне и моралне одговорности према овим жртвама"каже Радић."Стога ћемо анализирати све аспекте његових изјава које постоје у писаном трагу и сходно важећем закону покренути судски поступак." И Борачка организација града Бијелина још је једном изразила демант и противљење изјавама Муратовића. Постоји и документација да је каменорезац Драго Мирковић споменике радио бесплатно, истиче Радан Остојић,секретар Борачке организације,Бијељина. "Крајње је лицемјерно и непримјерено изјављивати да је Борачка организација неком платила те надгробне споменике."Ми никада никоме нисмо платили те надгробне споменике,самим тим ни господину Драги Мирковићу,јер напросто ми не посједујемо финансијска средства за ту намјену,па и да смо хтјели,нисмо могли да платимо". Представници организација које заступају права борачке популације на подручју Бијељине сложили су се и у оцјени да се неправда према Србима,са Тужилашва и Суда БиХ, почела ширити на окружне и основне судове. Последњи случај пресуде каменоресцу Мирковићу то и доказује.  " Поставља се једно питање, колико би Србин на просторима Федерације требало да наплати за рушење његове куће,помоћних објеката,воћњака,шума и гробаља. Нажалост, на све тужбе које смо ми покренули,смију нам се на простору Федерације", каже  Вељо Стевановић, предсједник Удружења избјеглих и расељених лица, Бијељина Подсјећамо,пресудом Суда у Бијељини,Драгољубу Мирковићу, који је власник фирме за обраду камена, наложено је да Муратовићу, са којим је у рату замијенио имовину у Тузли, исплати по 4.100 КМ мјесечне закупнине за сваки мјесец уназад , иако је 2000. године ову имовину напустио нетакнуту и у присуству представника ОЕБС-а и ОХР-а. (БН ТВ )    

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Неко из масе

04.09.2017 16:45

Ако је Мирковиц радио бесплатно то нису циста посла. Не да не ради бесплатно вец је преватант и подмеце старе споменике и камен. Као Топаловици.

ОДГОВОРИТЕ