Огласио се Вучић након састанка са Макроном и Шолцом

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником Француске Емануелом Макроном и немачким канцеларом Олафом Шолцом током Самита Европске политичке заједнице у Кишињеву.

Спорт 01.06.2023 | 21:42
Огласио се Вучић након састанка са Макроном и Шолцом

- Тежак разговор са Макроном и Шолцом о поновној ексалацији насиља на Косову и Метохији, као и о актуелној регионалној и глобалној ситуацији и европској будућности Србије - пише на званичном Инстаграм налогу председника Србије.

Он је истакао неопходност улагања додатних заједничких напора у деескалацију ситуације и наставак разговора, као и кључну улогу Србије у очувању мира и настојањима да се сва отворена питања решавају путем дијалога, а не путем провокација и неодговорних једностраних потеза.

- Поновио сам позиције наше земље и у погледу најважнијих глобалних геополитичких дешавања и нагласио да Србија остаје доследан и поуздан партнер у очувању регионалног мира и стабилности, вођена превасходно националним и државним интересима - закључио је председник Србије.

(Курир) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

јааааа

01.06.2023 22:15

Поновити изборе,предложит Српске кандидате за општине на сјеверу Косова и да наш народ изађе у што већем броју и гласа за своје ионако шиптарија нема шта да тражи на сјеверу и вратити Српске заставе не институције гдје је већинско Српско становништво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.06.2023 23:29

Како зелис другом онда позели и себи исто тако,па види како је.

Name

Адвокат

02.06.2023 00:00

Дошло из гузице у главу, а? Касно као и обично, али ајде боље икад, него никад

Name

ре јааааа

02.06.2023 07:28

Ти вец све заврсио.Сто ниси тако азурно направио попис кад је Миле покрао изборе.А друго имали су шансу сто нису изасли на изборе.И Бакир би да се.понове и опозиција РС ал све је сад касно.

Name

Марко Бизетиц

01.06.2023 22:58

Преливање из супљег у празно. Разговор са маскама на лицу. Страсно!

ОДГОВОРИТЕ