Данас сједница, на дневном реду расподјела фотеља

Предсједавајућа Савјета министара Босне и Херцеговине Борјана Кришто за сутра је заказала редовну сједницу.

Босна и Херцеговина 08.02.2023 | 08:34
Данас сједница, на дневном реду расподјела фотеља

На предложеном дневном реду не налази се питање одлуке о слању помоћи у Турску након разорних земљотреса, али се већина од око 60 тачака тиче именовања и истек амандата у институцијама Босне и Херцеговине.

Тако ће се пред министрима између осталог наћи и ранг листа успјешних кандидата за избор званичника полицијских агенција Босне и Херцеговине која је достављена још средином августа прошле године.

Но не очекује се да Савјет министара БиХ потврди ова именовања с обзиром на то да су ХДЗ и странке "Осморке", односно сада "Шесторке" на државном нивоу, уз сагласност СНСД-а, према незваничним сазнањима, договориле да ће сви конкурси за директоре и замјенике директора државних полицијских агенција бити поништени и расписани нови, и то одмах по конституисању Савјета министара БиХ.

На дневном реду предложена су именовања директора и замјеника директора Службе за послове са странцима, замјеника директора Агенције за школовање и стручно усавршавање кадрова, директора и замјеника директора Агенције за полицијску подршку...

Пред министрима би се требале наћи информације о истеку мандата генералном секретару Савјета министара Босне и Херцеговине, правобраниоца и два замјеника правобраниоца Босне и Херцеговине, као и директора Агенције за државну службу Босне и Херцеговине, Института за стандардизацију, Агенције за осигурање БиХ, Управе Босне и Херцеговине за заштиту здравља биља, Државне регулаторне агенције за радијацијску и нуклеарну безбједност, Агенције за лијекове и медицинска средства Босне и Херцеговине, ИДДЕЕА-е...

На дневном реду одређивање чланова комисија за избор директора Дирекције за европске интеграције, Дирекције за економско планирање, Института за интелектуално власништво, замјеника директора Агенције за унапређење страних инвестиција.

(Фактор  Фото:БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ГРУЈО

08.02.2023 19:16

Нека нам је Бог на помоћи како ово све исфинансирати. Имамо више агенција и дирекција са замјеницима него ЦИА И ФБИ.А то је само дио установа на нивоу БиХ.А гдје је ово све у РС и ФБиХ и Кантонима. Нека нам је бог на помоћи,накотило се тога доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

09.02.2023 07:46

Да има бога, неби ови одабрани криминалци ни близу били главног криминалца у РС и БиХ.

Name

БАЊА ЛУКА

08.02.2023 20:38

Багра спремна за пљачку ко ј..е народ дај да се нахапамо фуј за лијека вам требало све .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

09.02.2023 07:15

Народ.Овдје то нису људска интелектуална бића то су овце које су дотеране у клаоницу и чекају на ред

Name

Милан

09.02.2023 04:15

Каквих фотеља? Откад државни органи врше продају намјештаја!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

09.02.2023 04:49

Омиљена тема политицара , расподјела фотеља . Једина ствар око које имају консензус једни другим не пркосе не потезу виталне нацијоналне интересе нити којекаве апелације . Врло лако додју до договора када дијеле фотеље док пак с друге стране око ствари које би олаксале зивот градјанима као укидање акциза смањење пдв-а на дјецију храну лијекове контроле цијена и слицних ствари које би олаксале градјанима зивот е око тога никад нема договора .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

09.02.2023 07:28

Смиј се,смиј нешићу...људски отпаду! Зло ради,а добром се надај...и ти и сви око тебе.. Само је тузно и залосно сто сте јадни,унистени народ гурнули у провалију из које не мозе изаци...а неко це доцекати Бозију правду! Зивот се у једном тренутку окрене....па нецете знати ни ста би....

ОДГОВОРИТЕ