Клизиште гута пут, а власт годинама не чини ништа

Више од двије године био је, изгледа, кратак период да надлежне институције ријеше проблем клизишта и одрона половине коловозне траке на магистралном путу Вишеград-Устипрача- Фоча у мјесту Филиповићи.

Република Српска 26.01.2023 | 18:42
Клизиште гута пут, а власт годинама не чини ништа

Срећом саобраћајих несрећа досад није било на овом сужењу веома фреквентне магистрале којим може проћи само једно возило што не значи да их не може бити посебно ноћу и у вријеме слабе видљивости.

Посланик  СДС у Народној скупштини Републике Српске Огњен Бодирога каже да је ово очит примјер небриге републичких власти према истоку Републике Српске.

„Пошто се одроњени дио пута налази на подручју општине Фоча велику одговорност има и начелник ове локалне заједнице Милан Вукадиновић  и скупштинска већина са СНСД на челу јер због свог поданичког карактера  и страха од Додика нису имали ни искрену вољу ни жељу да ријеше проблем и учине овај путни правац безбједним прије свега за превоз путника", додао је Бодирога.

Начелник Одјељења полиције Полицијске управе Фоча Војислав Крунић каже да је мјесто одрона обиљежено саобраћајном сигнализацијом која упозорава учеснике у саобраћају на опасност на путу .

„Да се нешто по том питању радило на санацији дијела пута нисмо упознати . Ми проводимо мјере и активности  и превентивно дијелујемо у том правцу, често полиција обилази пут на клизишту ,, патроле више пута регулишу саобаћај на том мјесту , значи радимо из оквира наших надлежности",  истиче Крунић.

Он додаје да је Полицијска управа о свему ономе што је уочила у Филиповићима благовремено прво усмено а затим писмено информисала надлежне институције и „Путеве“ Републике Српске

Клизиште се налази само на неколико метара од међуентитетске линије  Федерације БиХ и Републике Српске и општина Фоча и Фоча Устиколина. 

Голим оком је видљиво да се у неколико последњих мјесеци да  клизиште према ријеци Дрини повећало и да је коловоз на путу још више смањен. 

С обзиром да је прошла сезона грађевинских радова значи ли то да ће се на санацију пута у Филиповићима чекати до прољећа, ако се неко од надлежних тога и тога  сјети, наравно.

(БН   Фото:БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Де.ка

26.01.2023 17:59

До следецег гласања неја поправке рупетина сада је властима нај битније обезбедити плате лезихљебовицима .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

26.01.2023 18:15

Па и Савски насип у Козарској Дубици стално се одруњује и пропада, "Воде Српске га крпе, уништавају сеоске путеве и ником ништа. Направили насип од шљунка и пијеска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

26.01.2023 18:38

Урушавају се и гараже у УКЦ Бања Лука,и ником ништа.Уствсри џајић ће бити зато добро награђен.Тако ради власт у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Словенац

26.01.2023 20:04

Па немогу све направит полако доце на ред за 50 година

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борс

26.01.2023 20:07

Поправице, али најпре треба неко да ту изгуби зивот

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несто размисљам

26.01.2023 20:54

Ста це тамо неки који су навикли да се уградјују,кад стигну дигиталне пар? Колико (да ли) це лове бити на располагању,за путеве и остале потребе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паук

26.01.2023 21:28

Е јбг, ово је стварно срамота, није ово неизводљиво, критике Влади Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одрони

26.01.2023 21:49

Нам на власти,па одрони и на путевима,а,ми по оној,СЕЛО ГОРИ,А БАБА СЕ ЧЕШЉА,док неко не изгуби живот!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прика бн

27.01.2023 06:35

Добро је да сте објавили да обицни возаци припазе, ови велики свакако обилазе у сироком луку овај дио РС.,или иду хеликоптерима. А кад заврсе,, ако икад и поцну,, аеродром Требиње путеви и не требају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

27.01.2023 08:34

Око БЛ и у самој БЛ нема исправне улице а могу замислити у мањим мјестима ,једном сам ишао са тим путем и никад више, ево задње што се радило је пут ПД БЛ погледајте ову задњу дионицу Ивањска БЛ, пут пун улегнућа ,вода прелази преко пута, гдје год велики камиони скрећу направљени попречни колотрази а врхунац радова је пробијање пута на Туњицама гдје сусе појавила клизишта и велике количина воде које прелазе преко пута и сва срећа што нису минусу јер би било поледице и слијетања кола ,поготово ко за то незна.

ОДГОВОРИТЕ