Планирали државни удар у Њемачкој – ухапшени

Како се наводи, сумња се да су припадници терористичке организације или су је подржавали.

Свијет 07.12.2022 | 09:22
Планирали државни удар у Њемачкој – ухапшени

У Немачкој је приведено 25 особа, за које се сумња да су планирали да изврше државни преврат упадом у Бундестаг.
Немачка полиција спроводи велику операцију против десничарских екстремиста који су осумњичени да су планирали да изведу упад у Бундестаг, јавља "Шпигел“ позивајући се на изворе.

Како се наводи, специјалци истовремено спроводе операцију у 11 савезних држава. По налогу Тужилаштва приведено је 25 људи који су осумњичени да су били припадници терористичке организације или су је подржавали. Како се наводи, они су део терористичке групе "грађани Рајха".

Претрес се врши у 130 кућа, канцеларија и других објеката. Истиче се да је план екстремиста био да изведу оружани напад на парламент и да политичаре држе као таоце. Они су очекивали да ће неки делови структура безбедности да покажу солидарност са њима што би омогућило преврат.

Тужилаштво је саопштило да је међу приведенима и једна држављанка Русије. Она је, како наводи Тужилаштво, осумњичена да је посредовала између вођа завереника и представника Русије. Приведени се сумњиче да су покушавали да успоставе везу са представницима Русије али подрчку нису добили, додаје Тужилаштво. Тужилаштво је истакло, да нема основа да се сумња да су руски званичници подржавали заверенике.

Осумњичени су планирали да успоставе привремену војну владу и да воде преговоре са великим бројем држава. Немачко Тужилаштво је саопштило и да су многи од приведених били у служби Бундесвера.

(спутник/Фото: ЕПА-ЕФЕ)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Бранислав

07.12.2022 09:02

Плаше народ да оправдају кризу која ће да наступи до прољећа!!! Немци шаљу поруке преко мобилног да се припремимо за катастрофу, а од 8 децембра ће да нас засипају и плаше разним глупостима док цијене скачу у небеса!!! Већ исфуран глобалистички фазон улиј страх па 'еби у мозак!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бас тако

09.12.2022 11:05

Да скрену пазњу са теских економских проблема (некомпетентна власт). Људи се осврцу око себе и питају ко је крив?! Не могу вец сада да издрзе економске проблеме и гдје зо све води....?! А ово око тобозе дрзавног удара је јос једна представа измонтираних хегемонових полтрона против обицних геадјана.

Name

Неко

07.12.2022 09:12

Нису ово припадници никакве терористицке организације него су патриоте и борци за Њемацку,пусти ционистицку пропаганду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија цворовиц

07.12.2022 12:29

Тако је,ова група је хтјела да ослободи Њемацку од утицаја САД...

Name

Цовјек о нецовјеку

07.12.2022 09:27

Фасисти се буде у Њемацкој Украјини Пољској Хрвацкој.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

07.12.2022 11:35

У Хрватској се никад нису ни угасили.

Name

Ста су, да су

07.12.2022 16:20

Али ови сто су на власти су зло за Њемацку и сваког обицног цовјека, самим тиме и далеко сире....

Name

Мирослав

07.12.2022 11:32

Дрзавни удар, ма јел то могуце? Ко би рекао да и они имају домаце непријатеље? Молим пазљиво, употреба прекомерне силе је казњиво дело. Ста це нам реци Урсула владарица ЕУ, цекамо?

ОДГОВОРИТЕ