Кина поздравља улагање страних компанија у Кину

Кинески премијер Ли Кец́ијанг пожелео је у четвртак добродошлицу страним компанијама да наставе да улажу у Кину, када се састао са председником Европског савета Шарлом Мишелом у Пекингу.

Свијет 02.12.2022 | 08:18
Кина поздравља улагање страних компанија у Кину

хттпс://сербиан.цри.цн/2022/12/02/АРТИ2си5СклРкиТбас9е7млМ221202.схтмл?спм=Ц02909.ПQо8оwхне5ик.ЕТДвСxХлСXQв.5

Позивајуц́и обе стране да се отворе једна према другој, Ли је рекао да ц́е Кина увек остати посвец́ена својој основној државној политици отварања. Наставиц́е, по његовим речима, да негује међународно пословно окружење засновано на тржишту и законима и третирац́е све врсте компанија једнако и праведно.

Ли је рекао да ц́е Кина стално отварати свој финансијски сектор и подстицати више инвестиција од стране квалификованих страних институционалних инвеститора, уз одржавање домац́е финансијске стабилности.

''Кина ц́е настојати да одржи основну стабилност курса кинеске валуте, и да га задржи на разумном и уравнотеженом нивоу'', рекао је ''Кина је спремна да појача сарадњу са Европском унијом на основу међусобног поштовања и једнакости, и да правилно решава разлике како би промовисала здрав и стабилан развој свеобухватног стратешког партнерства Кине и ЕУ''.

Са своје стране, Мишел је рекао да ЕУ следи политику једне Кине и да се радује успеху најновијег састанка лидера ЕУ и Кине.
Мишел је изразио дубоко саучешц́е због смрти друга Ђијанг Цемина, на чему му је Ли изразио захвалност.

Обе стране су се сложиле да штите слободну трговину и стабилност међународних ланаца снабдевања и да се заједнички баве климатским променама, енергетском безбедношц́у и другим глобалним изазовима.

(КМГ Фото: КМГ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

И Америка

02.12.2022 10:36

Поздравља додусе другим методама, нароцито европских.....

ОДГОВОРИТЕ