Сублимотион је најскупљи ресторан на свету!

Најскупљи ресторан на свету и даље је Сублимотион, који се налази на Ибици. Уколико имате довољно новца на рачуну можете приуштити вечеру у овом ресторану.Та вечера би вас могла коштати око 2.380 долара.

Занимљивости 23.11.2022 | 15:32
Сублимотион је најскупљи ресторан на свету!

Најскупљи ресторан на свету и даље је Сублимотион, „угоститељски објекат“ који се налази на Ибици. Уколико желите да пробате вечеру од чак двадесет следова потребно је да издвојите 2.380 долара, и то по особи. Овај перформанс (читај вечера) траје око три сата, а за то време можете нешто и попити, и то је урачунато у цену.

Под вођством шефа са двоструком Мишленовом звездицом, Пака Рончера, овај јединствени ресторан “гура” гастрономско искуство у храбре, нове правце комбинујући храну, уметност и илузију у нови револуционарни концепт који иде далеко изван непца.

Ресторан има сопствени музички јеловник са одговарајућом кореографском услугом и револуционарном технологијом која буди чула гостију, залогај по залогај. Овде је искуство све, само не обично.

Током театралне гастрономске представе, дванаест срећника ужива у авангардној кухињи у високотехнолошком, интерактивном простору званом “капсула”.

Овај део ресторана служи као празно платно спремно да се трансформише у готово све што се може замислити. То уосталом и чини најскупљи ресторан на свету – најскупљим!

Сублимотион ради само неколико месеци годишње, од почетка јуна до краја септембра када је и актуелна туристичка сезона на Ибици, и већ неколико година уназад држи титулу најскупљег ресторана на свету. Како то искуство изгледа можете погледати у следећем видео запису.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар