Супруга Вука Бориловића дала изјаву полицији

Истрага о највећем злочину у новијој историји Црне Горе и даље траје, али засад нема ни назнаке о томе због чега је Цетињанин Вук Бориловић (34) у петак узео ловачки карабин и направио масакр у насељу Медовина убивши десет особа, међу којима и два дјечака.

Регион 17.08.2022 | 10:23
Супруга Вука Бориловића дала изјаву полицији

Саговорници Новости из полиције наводе да ни Бориловићева супруга није могла дати одговор на то питање.

– Она је саслушана у првим сатима истраге. Објаснила је да је био чудан неколико дана прије злочина, када је дошао код њих да их посјети у једном приморском мјесту гдје се одмарала са њиховом дјецом, али да није то било ништа специјално – каже наш извор из полиције.

– Како је испричала, он није имао несугласице, нити се претходно свађао са својим подстанарима, које је прве усмртио, тако да су приче о ранијем сукобу чисте спекулације, исто као и измишљотина која се могла чити протеклих дана да је окидач код Бориловића било то што га је супруга оставила. Није га оставила, већ је као и сваке године, узела годишњи одмор и са дјецом отишла код своје родбине на љетовање, преноси Блиц.

Наш саговорник појашњава и да је Бориловић, као што је потврђено и званичним саопштењем Управе полиције, кобног дана имао заказан специјалистички преглед.

– Посљедњих дана се понашао чудно, због чега га је пријатељ замолио да оде на разговор код неуропсихијатра, на шта је он и пристао – каже саговорник Новости, који истиче да се медијским спекулацијама о могућој крвној освети само дижу тензије и ствара паника међу житељима Цетиња.

– У овом тренутку, ништа не указује да би тако нешто стварно могло да се догоди.

Трагедија је превелика. Нема потребе да се у овако тешким моментима спекулацијама дижу тензије зарад већег тиража новина и већег броја посета одређеним порталима.

Полиција, каже сагворник, ништа не крије и додаје да је све што је до сада званично објављено једина истина о највећем злочину.

– Урађена је реконструкција, обављен претрес куће Бориловића, док и даље траје прикупљање исказа свједока баш као и вјештачења – каже наш саговорник и потврђује да је Бориловић сахрањен на тајној локацији ван Цетиња.

Из Управе полиције званично је саопштено да је претресом куће Вука Бориловића пронађено 4.200 евра и осам метака за ловачку пушку, из које је током крававе драме насумично пуцао у комшије, екипу Хитне помоћи, припаднике полиције и пролазнике.

Црногорски премијер Дритан Абазовић казао је да је тешко адресирати одговорност за трагедију на Цетињу на било кога лично или неку од институција. Он је казао да су били на састанку када је добио прву информацију о пуцњави у престоници, истичући да су прво мислили да се дешава нешто што је политички мотивисано.

– Црну Гору је задесила велика трагедија и неморално је користити ове ствари за прикупљање политичких поена. Осуђујем и оне који нису поштовали дан жалости, који је прогласила Влада – рекао је Абазовић.

– Све што је саопштено у јавности је тачно. Разговарали смо те вечери у Центру безбедности, и потребно је знати све детаље прије него што се износе тешке оптужбе. Наша посебна јединица, која је задужена за талачке кризе, налази се у Подгорици и потребно им је вријеме да стигну на одређено мјесто. Полицијаци који су били тамо су отворили ватру и један од њих је и повријеђен. Ово је несвакидашњи случај, јер се радило о убици који је психички нестабилан.

(Блиц   ФОТО: БОРИС ПЕЈОВИЋ, ФАЦЕБООК / ЕПА)

Коментари / 0

Оставите коментар