Троје повријеђених на Цетињу ван животне опасности

У КЦЦГ хоспитализоване су четири особе, рањене у јучерашњој трагедији на Цетињу од којих је једна ван животне опасности, док су три особе након операција на интензивној њези. Два пацијента у цетињској болници ван су животне опасности.

Регион 13.08.2022 | 08:42
Троје повријеђених на Цетињу ван животне опасности

Како је саопштено из КЦЦГ један од пацијента је тренутно стабилан, ван животне је опасности и смјештен је на Клиници за неурохирургију.

"Други пацијент је након пријема оперативно збринут, има повреде можданих структура и коштаних структура главе, грудног коша, животно је угрожен и налази се у Централној интезивној јединици. Трећи пацијент има повреду трбушних органа, доминантно јетре, оперативно је збринут и на мјерама даље интезивне терапије и мониторинга који је такође смјештен у интезивној јединици. Четврти пацијент има повреде врата, грудног коша, отворени прелом десне надлактице, такође оперативно збринут и даље захтијева третман у интензивној јединици", саопштено је из КЦЦГ.

Терзић за ТВЦГ 

У КЦЦГ су четири пацијента, један је, како каже медицински директор Иван Терзић у Клиници за неурохирургију и након операције је на даљем третману.

Три пацијента су, како каже, у Централној интензивној јединици и након хитне операције, налазе се на даљем интензивном третману.

"Први пацијент има доминантну повреду главе оперисан је налази се на даљој интензивној терапији. Други пацијент има доминантну повреду јетре и оперисан је и налази се на интензивној њези. Трећи пацијент има повреду главе, врата, отворени прелом десне надлактице оперисан је и на даљем интензивном третману", казао је Терзић.  

Директор цетињске болнице Иван Ивановић каже да је су двије особе, које су хоспитализоване у тој болници, а које су повријеђене у јучерашњој трагедији, стабилног општег стања. Ријеч је о како наводи о мушкарцу и једној жени.

“Ван животне су опасности”, казао је Ивановић, за ТВЦГ.

Он је навео да су у ту болницу јуче око 16 сати почели да пристижу први пацијенти.

“Нажалост међу њима су биле двије особе којим је по пријему констатована смрт. Три пацијента су транспортована у КЦЦГ”, казао је Ивановић.

Подсјетимо у цетињском насељу Медовина, у близини Владиног дома, јуче је убијено 11 особа, међу којима је нападаш. Рањено је шест особа.

Тужитељка Андријана Настић саопштила је за ТВЦГ да је убијено двоје дјеце, а према првим сумњама нападача је убио суграђанин, а не полиција како се то могло чути раније.

(РТЦГ/ фото: Аганција Анадолија)

Коментари / 0

Оставите коментар