Тродневна жалост у Црној Гори због трагедије на Цетињу

Влада Црне Горе прогласила је тродневну жалост поводом велике трагедије која се догодила у Пријестоници Цетиње.

Регион 13.08.2022 | 06:40
Тродневна жалост у Црној Гори због трагедије на Цетињу

Ову информацију раније је најавио премијер Дритан Абазовић на свом Телеграм каналу.

Одлука је донесена на телефонској сједници Владе одржаној синоћ касно, а за дане жалости проглашени су субота, недјеља и понедјељак, 13, 14. и 15. август.

Поводом тродневне жалости, у складу са Законом о државним симболима и Дану државности, заставе ће бити спуштене на пола копља на свим зградама државних органа и зградама органа локалне самоуправе и јавних установа.

На дан жалости на јавним мјестима неће се одржавати програми јавног, културног и забавног карактера, а у угоститељским објектима неће се емитовати музика.

Електронски и други медији дужни су да своје програмске садржаје прилагоде обиљежавању дана жалости.

Абазбовић је такође рекао да се десила трагедија коју Црна Гора не памти.

Тридесетчетворогодишњи Цетињанин Вучко Бориловић убио је 11 особа и ранио шесторо, пре него што га је убио комшија и зауставио у његовом крвавом пиру.

(Агенције)

 
 

 

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

+

13.08.2022 04:53

ШТА ЈЕ ОВО ЉУДИ. КО ЋЕ ОВОМ НАРОДУ, ВРАТИТИ ВИЈЕРУ У ЖИВОТ. ТУГА ПРЕТЕШКА. НЕЧУВЕНО НА БАЛКАНУ. ИСКРЕНО САУЧЕПЋЕ ПОРОДИЦАМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре +

13.08.2022 06:23

Како нецувено на Балкану. Па недавно се покласмо ко најгори дивљаци. Па овдје нема свадбе без пуцњаве и дерњаве. Свака куца има бар један Каласњиков. О цему ти прицас?

Name

Дзаба прицате

13.08.2022 08:05

Ово се јос цесце десава на западу.У Америци сваки други дан, тако да прозивање Балкана нема смисла.Ово је трагедија која нема везе са географијом и поднебљем

Name

Забрињавајуће

13.08.2022 05:38

Према засад непотврђеним информацијама, које такођер објављује Телеграф, Бориловић се наводно лијечио у психијатријској установи из које је недавно пуштен (Индеx Хр). Убиства починио ловачким оружјем које је посједовао. Ако су наводи тачни онда је неко заиста забрљао у свом послу јер од тааквих особа се оружје одузима. Искрено саучешће породицама страдалих и грађанима Црне Горе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.08.2022 06:46

У неким уредјеним земљама али теско и у овим насим балканским. Оно сто је врло занимљиво је цињеница да је из карабина успио да убије толике људе а њега убије комсија. Гдје су ти полицајци? Нисам ловац али за 10-ак пуцњева из карабина треба поприлицно времена и да га тај комсија не заустави ко зна колико би их јос било...

Name

АПБТ

13.08.2022 09:17

Ај да мало повуцемо паралелу, кад Пит Булл направи проблем онда јадни људи са својим јадним зивотима и љегањем у 22х казу, забранити расу...ја увјек говорим да су људи најгоре и најболесније звијери, кад је која зивотиња убила 11људи или зивотиња одједном, знаци никад. Према томе забранити расу звану ЦОВЈЕК и тјт

ОДГОВОРИТЕ