Забрањена љубав: Отео ју је да би се тајно вјенчали

Пјевач Дино Мерлин (59) од своје 17. године воли само једну жену – Амелу. Са њом је у браку дуже од три деценије, имају двоје дјеце, а најзанимљивија од свега јесте њихова љубавна прича која је почела скривањем и великом заљубљеношћу.

Забава 10.08.2022 | 09:04
Забрањена љубав: Отео ју је да би се тајно вјенчали

Иако су се Амелини родитељи противили њиховој вези, јер Дино није био имућан, док је она била студенткиња архитектуре из богате породице, њихова љубав је опстала.

„Борили смо се, крили, али нико није могао да нас растави. Након пет година смо се тајно вјенчали. Било је то романтично вјенчање, иако сам своју жену дословно отео. Уз нас су били само мој кум и Амелина сестра која је била кума. Говор матичарке био ми је предуг, стално сам гледао на врата да не би неко наишао и покварио нашу срећу“, рекао је једном приликом пјевач.

„Након вјенчања отишли смо на брачно путовање у Дубровник, а кад смо се вратили, преселили смо се код моје мајке и одмах осјетили удар свакодневице. Мене је чекала велика одговорност за породицу и тежак рад, а Амелини родитељи били су толико љути да пола године нису хтјели ни да чују за њу. Али, вријеме лијечи све, па ме данас Амелини родитељи воле и више него што заслужујем“, присјетио се Дино.

У мору лијепих тренутака које је провео са својом породицом, пјевач је својевремено рекао за бх. медије да никада неће заборавити тренутак када се са прве турнеје по Југославији вратио празних џепова.

„Моја жена је стајала на вратима, са бебом. Наида је можда имала пола године, а супруга Амела је баш завршавала архитектуру. Тихо ме је упитала: ‘Јеси ли нам шта донио? Немам за млијеко’. Ја нисам имао ни једну једину марку. Нисам донио ништа, јер нисам ништа зарадио. Били су ту велики трошкови. Дао бих све да сам те ноћи могао одговорити: ‘Да, донио сам 100 марака’.

Дино је више пута истицао да је Амела идеална жена за њега и велика подршка у његовој каријери.

„Ако је ико имао среће у животу при одабиру партнера и животног сапутника, онда сам то имао ја“, рекао је прије неколико година пјевач.

Поред супруге, Дино је поносан и на своју дјецу – кћерку Наиду и сина Хамзу. За кћерку је одувијек истицао како је много скромна, за разлику од сина, који је у дјетињству имао листе наруџбина за оца када крене на пут.

“Наида је рођена кад сам почињао каријеру и у дјетињству је доживјела све – од неимаштине до, метафорички речено, ‘кавијара и шампањца’. Навикла се на скроман живот, па је њен одговор на моје питање шта да јој донесем из Париза или Њујорка увијек био: ‘Тата, хвала, имам све, само се што прије врати кући’. Материјално је не занима, за разлику од њеног млађег брата. Кад се Хамза родио, више нисмо имали никаквих егзистенцијалних проблема и навикао се на то да му Амела и ја приуштимо шта год пожели. Кад њега питам шта му треба и не чека да завршим реченицу, већ има листу наруџбина“, рекао је једном приликом популарни пјевач.

И поред овако успјешне каријере и славе, Дино је породичан човек који живи повученим животом са супругом, дјецом, а недавно и унуком Незиром којег је добио од сина.

(Нова.рс)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Па казе

10.08.2022 08:15

Мој је зивот Свицарска, скоро. А најљепси зивотни тренуци су они најобицнији... у моменту се цине најтезим а уствари су најдрази јер се цијели зивот памте. И дио су поноса јер смо их пребродили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјордјо

10.08.2022 08:32

СТАРА САРАЈЕВСКА РАЈА ИМАЈУ СЛИЦНУ ПРИЧУ БИЛОНАСЈЕ МНОГО У ИСТИМ СИТУЦИЈАМА АЛИ ТОСУ САРАЈЕВСКЕ ДУШЕ МИ МОЖЕМО МНОГО ВИШЕ ОД ОВОГА А ЗАШТО ЗАТО ШТОЈЕ ТО РАЈВОСА ОДГОИЛО ЉУБАВ ПРВО ПА СВЕ ОСТАЛО МОЈ ЈАРАНЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сада

11.08.2022 13:28

Га поштују и воле,зато што је познат и има новаца.Гркјех је било кога понижавати.