Србија и Црна Гора имаће напредак у будућим односима

- Председник Србије Алексндар Вуцић рекао је данас да је са премијером Црне Горе Дританом Абазовићем имао добре и корисне разговоре о различитим питањима и изразио уверење да ће Србија и Црна Гора изградити велики напредак у будућим међусобним односима.

Србија 29.06.2022 | 16:14
Србија и Црна Гора имаће напредак у будућим односима

Вучић који је у вили Бокељка угостио на ручку црногорског премијера рекао је после сусрета да је Абазовић добродошао у Београд и да је ово почетак једне успешне сарадње.

"Говорили смо о нашим политичким и билатералним односима, економској сарадањи, инвестицијама, улагањима. Говорили смо о пољопривреди, снабдевању храном, енергетским билансима и како да је једни другима помогнемо на јесен и предстојећу зиму", рекао је Вучић.

Он је истакао да су разговарали и о важним политичким питањима.

"Чини ми се да смо нека велика политичка питања, која су нас некада раздвајала, а о којима смо данас говорили, успели на конкретан начин и да разрешимо", рекао је Вучић.

Он је захвалио Абазовићу на посети и оценио да је ово почетак успешне сарадње кроз добро упознавање министара обе владе и да тиме може да дође до још боље и конкретније сарадње у будућности.

"Верујем да ћемо изградити велики напредак у односима", поручио је Вучић.

Абазовиц позвао Вуцица да посети ЦГ и грађане на летовање

- Црногорски премијер Дритан Абазовић позвао је данас председника Србије Александра Вучића да посети ту земљу, као и грађане Србије да летују у Црној Гори.

"Више сте него добродошли у своју братску Црну Гору", поручио је Абазовић после сусрета са председником Србије Александром Вучићем.

Захвалио је Вучићу на, како је рекао, топлој, добродошлици и контруктивном састанку, на коме је највише речи било о региналној сарадњи.

"Верујем да то отвара велике хоризонте будуће сарадње две земље, а нарочито када је у питању инфраструктура и надолазећа криза. Мислим да смо нека питања већ заокружили јутрос на састанку и потврдили са председником", рекао је Абазовић.

Каже да је на његов упит председник Вучић успео да реши још једно важно питање значајно за грађана ЦГ, а нарочито за посланике у црногорској скупштини.

Вучић је, пренео је Абазовић, замолио министра унутрашњих послова да се измени досадашња пракса, која је постојала због различитих ствари и да ће од 1. јула сви грађани ЦГ, међу којима су и политичари, посланици, представници владе моћи, како то и доликује, да улазе у Србију без икаквих рестрикција.

Абазовић је истакао да је и то питање решено у добром духу, као и да и остала питања могу да се реализују.

"Када је реч о регионалној сарадњи, верујем да ћемо од јесени имати и конкретне видове сарадње две државе. У сваком случају настављају се лепе и позитивне вибрације током посете Србији и верујем да у овом добром духу не постоји питање које не можемо решити. За нека је потребно време", рекао је Абазовић.

Захвалио је Вучићу на гостопримству и истакао да се наставља интензивна сарадња две државе.

(Тањуг Фото: Инстаграм)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Нововизантија

29.06.2022 14:23

Имаце, наравно да се укљуци и Грцка и Македонија ... Без Грцке и Македоније имамо полигон ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горанка

29.06.2022 15:20

Грцка је уласком у ЕУ и у НАТО вец показала гдје она хоце. А друго је то сто би ми у Србији хтјели да Грцка све то промјени и иде са нама. Иако Грцка има скоро дупло висе становника него нас и иако Грцка пуно висе зарадјујеод туризма са ЕУ него сто зарадјуј са Србијом ми би да будемо главни и да се питамо за све

Name

Ре

29.06.2022 15:42

Ста лупас ти мјесецима вец ко ти даде телефон у руке

Name

БРАВО

29.06.2022 15:39

ТАКВИ МЛАДИ ПОЛИТИЦАРИ ТРЕБАЈУ И РС И БИХ. А НЕ БУРЛИНЕ ФУКАРЕ ЛОПОВИ СТСРЦИ И ДЗУКЕЛЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Расо

29.06.2022 15:40

Прпа брале...остацете гладни па трци Дритко пут БГ, глуми брата само да вам Вуцко да мало хране. Све је то провидно мајсторе. Али...само нека се прица па макар и неискрено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добро

29.06.2022 15:46

Договорили су се, добро је без ЕУ ... А тако и треба ... Грцка це бити ту мозда проблематицна јер ови наси нису азурни око Грцке ... Паралелни савези, па добро ... Грцка ЕУ марионета, ах ... Па Турска нам овај пут висе помазе ... Заиста рат измедју Турске и Грцке је лоса ствар ... Али подводник према Европи са југа мора бити спреман ... После пропасти медија це следити опет талас слицан Украјини ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Го

29.06.2022 18:14

Врјеме је да схвате да без Србије су пали њима шиптари само могу узети кашу али морају размислити . Вучко види и зна како ће Србији бити добро а уз то се мора и унутар земље борити против Србомрзаца који до сада су спавали и нису ништа радили сем да су крали себи и родбини . Браво Вучко

ОДГОВОРИТЕ