СДА-СНСД-ХДЗ неће сачувати власт опструкцијом избора

''У нормалним земљама, власт пада када буџет није усвојен до Нове године. Савјет министара је имао законску обавезу да буџет за 2022.годину предложи до 15.октобра прошле године. Варају се ако мисле да ће власт сачувати опструкцијом избора. Владајућа гарнитура СДА-СНСД-ХДЗ је већ прошлост и то ће бити верификовано 2.октобра'', поручио је предсједник ДНС-а Ненад Нешић.  

Босна и Херцеговина 21.05.2022 | 10:51
СДА-СНСД-ХДЗ неће сачувати власт опструкцијом избора

Избори се морају одржати и новац мора обезбиједити Савјет министара БиХ. Неприхватљиво је било какво наметање и употреба бонских овлашћења.

Ово је став који је изнио предсједник ДНС-а Ненад Нешић поводом најава Кристијана Шмита да би могла дјеловати међународна заједница.

''Ова земља има своје институције и оне треба да раде свој посао. Чудно је да међународна заједница сада брине о грађанима а четири године није бринула о тим истим грађанима јер није формирана Влада Федерације БиХ и те исте грађане је та иста међународна заједница оставила на репу за вакцине из Ковакса. У овој земљи ствари иду напријед само када су нам странци далеко'', казао је Нешић.

Предсједник ДНС-а истиче да ДНС никада није и никада неће подржати било какву употребу бонских овлашћења, јер БиХ има своје институције и није ничија губернија.

''Можда је неким странцима лијепо да дођу овдје и буду важни и осјећају се моћно, али овдје ми живимо и ово је земља коју ми остављамо нашој дјеци. Наше двориште не може нико уредити сем нас самих. Ово што су странци овдје посадили није уљепшало двориште него је бачен коров са којим се данас боримо'', истакао је Нешић.

Предсједник ДНС-а поновио је позив Савјету министара да коначно почне радити у складу са Законом и предложи буџет институција за 2022.годину како би било ријешено питање финансирања избора.

''У нормалним земљама, власт пада када буџет није усвојен до Нове године. Савјет министара је имао законску обавезу да буџет за 2022.годину предложи до 15.октобра прошле године. Варају се ако мисле да ће власт сачувати опструкцијом избора. Владајућа гарнитура СДА-СНСД-ХДЗ је већ прошлост и то ће бити верификовано 2.октобра'', поручио је Нешић. 

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Али

21.05.2022 13:56

Хоће крађом. Твог ти посла, они ће се снаћи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

21.05.2022 14:11

Ако нису вољом народа могли сачувати власт што би то требало опструкција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Домацица Радојка

22.05.2022 22:16

Од које стране си ти сине?

ОДГОВОРИТЕ