Провјеравају се наводи о атентату на Вучића и у ЦГ

- Специјално државно тужилаштво (СДТ) Црне Горе обавештено је о наводима да је група, коју је формирао осумњичени вођа "кавачког клана" Радоје Звицер припремала атентат на председника Србије Александра Вучића и предузима одређене активности, потврђено је порталу РТЦГ из црногорске полиције.

Регион 26.01.2022 | 17:37
Провјеравају се наводи о атентату на Вучића и у ЦГ

"Поводом информације из медија да 'црногорски држављани планирају ликвидацију предсједника Републике Србије Александра Вучића' а на које се позивате, обавјештавамо вас да Управа полиције Црне Горе остварује сарадњу са надлежним међународним партнерима у овом случају, те да је о наведеном упознато и Специјално државно тужилаштво преко Специјалног полицијског одјељења који у оквиру својих надлежности предузимају одређене активности", навели су из Управе полиције за портал РТЦГ. 

Према незваничним сазнањима тог портала, црногорска полиција добила је информације од међународних партнера о Звицеру и плановима да се убије Вучић у исто вријеме када је та информација достављена српској полицији. 

Званичници у Србији су 24. јануара у саопштењима тражили да држава предузме све и открије ко је покушао да организује атентат на Вучића.

Као организатор, поменут је Звицер. 

За Звицером је Црна Гора 21. маја 2021. године расписала међународну потјерницу због сумње да је, са још девет особа, формирао криминалну организацију и извршио тешко убиство.

Звицер се у медијима помиње као један шефова “Кавачког клана”, једног од два которска клана из Црне Горе, преноси портал РТЦГ.

(БН/РТЦГ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Романија

26.01.2022 20:17

Какав атентат, све измишљено због столице, оде он полако

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

27.01.2022 06:19

Наравно,само глуп то не види...

Name

На врх горе романије...

27.01.2022 17:22

Тако је брате.