Нико нема срца да каже мајци да јој је син Аки преминуо!

У Македонији владају туга и неверица, цела држава жали за Акијем Рахимовским. Певач Парног ваљка рођен је 5. јуна 1955. у Нишу, али се убрзо с породицом преселио у Скопље. Како му је отац био професор музике, са седам година је кренуо у музичку школу, одсек клавир и певање. У главном граду Македоније и данас живи његова мајка, којој нико нема срца да саопшти за велики губитак.

Магазин 24.01.2022 | 18:26
Нико нема срца да каже мајци да јој је син Аки преминуо!

- Певач је планирао пут у Македонију јер је хтео да види мајку, којој је лоше. У шоку смо и не верујемо да се то догодило, очекивали смо га. У петак сам се чуо с Акијем, замолио ме је да дођем по њега аутом на аеродром у Скопљу, мајка му је доста лоше и хтео ју је барем још једном видети. Требало је да слети у недељу по подне - прича за хрватски портал 24 сата Здравко Ситновски Ситна, музичар и Акијев блиски пријатељ.

 
Aki Rahimovski
ФОТО: ДРАГАН КАДИЋ

Мајка једног од најбољих вокала Балкана живи у дому за старе.

- Мама му се јако веселила. У дому је свима рекла да јој долази син и замолила је запослене да је среде јер јој долази њен Аки. Мајци још нису ништа рекли - изјавио је Ситновски у недељу по подне.

Да је Аки требало за викенд да дође у Македонију, говори и Гарабет Тавитјан (69), бубњар рок групе Леб и сол.

- У шоку смо и не верујемо да се то догодило јер смо га очекивали у Скопљу. Ово је велики губитак за музичку сцену. Био је наш велики пријатељ, наш брат. Долазио нам у кућу. Изванредан певач и легенда југословенског рока. Голема туга - неутешан је бубњар Тавитјан.

Vlatko Stefanovski
ФОТО: КУРИР ТЕЛЕВИЗИЈА

С фронтменом Парног ваљка нераздвојан је био и Јурица Пађен. С Акијем и Хусеином Хасанефендићем Хусом 1975. године основао је бенд.

- Аки и ја смо били јако блиски, годишње смо проводили више од 150 дана на путу. Били смо млади, волели смо свирати. Нисмо имали идеју у какву причу се то развија, а развило се у велику. Тад о томе нисмо размишљали и нисмо били свесни, важно нам је било само да свирамо. Аки је био рођен за позорницу, сјајан фронтмен, у Хрватској таквог немамо. Пуно смо тога прошли заједно - рекао је Пађен.

Александар Аки Рахимовски изненада је преминуо у суботу у 67. години у Новом Месту у Словенији. Певачу Парног ваљка позлило је у кући, након чега је примљен у болницу, где је и умро. Сахрана ће бити обављена у Загребу.

<имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2018/07/24/15/1563105_102-неwс1-марина-лопициц_фф.јпг?вер=1643035910" алт="Јурица Пађен" />
ФОТО: МАРИНА ЛОПИЧИЋ

<стронг>(Курир.рс/ 24 сата.хр)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ово

25.01.2022 15:28

Је,тако претузно.

ОДГОВОРИТЕ