Зверев: На АО нас не тестирају, било би више заражених

Немачки тенисер Александар Зверев говорио је о условима на Аустралијан опену.

Спорт 19.01.2022 | 18:39
Зверев: На АО нас не тестирају, било би више заражених

Зверев је изненадио све речима да се играчи не тестирају и да има много више заражени, него што је познато.

То је објаснио тиме да су контроле слабе и се тенисери више крећу него прошле године.

"Јасно је да ове године у Аустралији има више случајева него прошле године. Тако је једноставно. Сада имамо више слободе да изађемо да једемо, да радимо шта желимо итд. Тако да је нормално да има више инфицираних. Када је мој брат стигао овде имао је корону. Морао је да буде затворен у Сиднеју, сада више нема ништа од тога", рекао је Зверев.

Зверев каже да се он лично понаша као у "балону".

"Многи играчи када су стигли били су заражени. Не тестирају нас. Да се тестира, више позитивних би било. Играм турнир овде и не желим да идем у ресторане, у хотел или на тениске терене, не желим да ризикујем ни најмање. Налазим се као у некој врсти мехура за себе. Желим да урадим оно што је најбоље могуће овде, а јасно је да би ме зараза спречила у томе."

Упитан је и о фаворитима на Аустралијан опену, у изостанку Новака Ђоковића.

"Новак је очигледно био најбољи, највише је у Мелбурну освојио титула. Али поред тога, Данил је освајао велике турнире последњих месеци, један је од најбољих играча на тврдим подлогама. Освојио сам Олимпијске игре, још неколико турнира и могу такође да играм доста добро на тврдим подлогама. Ту је и Циципас... Иако се тек враћа, верујем да Надал може да игра фантастичан тенис и не смемо да га заборавимо", закључио је Зверев.

(Б92)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Скептик

19.01.2022 18:34

Ма нема везе, битно је да су сви вакцинисани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

19.01.2022 19:09

Битно је да су Нолета оптузили да је опасност по здравље становника Аустралије.А ови заразени...ма ко да је битно,они су вакцинисани,нису опасност по нови светски поредак,пардон,по здравље становника Аустралије...

ОДГОВОРИТЕ