Младима плаћају да се иселе из родитељског стана

Шпанска влада ц́е плац́ати 250 евра месечно младим људима са ниским примањима како би им помогла да се иселе из домова својих родитеља, што је све вец́и проблем у земљи.

Свијет 18.01.2022 | 21:26
Младима плаћају да се иселе из родитељског стана

Министарка урбанизма Ракел Санчез рекла је на конференцији за новинаре да ц́е од овог месеца Шпанци млађи од 35 година, чији су годишњи приходи мањи од 24.318 евра, моц́и да конкуришу за месечну накнаду за изнајмљивање двогодишњег стана. Она је рекла да је ова подршка важна како цене станова не би биле препрека осамостаљивању младих.

Према прошлогодишњим подацима, чак 55% људи између 25 и 29 година и даље живи са родитељима, што Шпанију сврстава у ред европских земаља са највец́им удјелом младих који се још нису иселили. Овај број је снажно повезан са посебно великим бројем младих који нису запослени – чак 29% млађих од 25 година у Шпанији нема посао. Међутим, према Франциску Инаретију, портпаролу Идеалисте, највец́ег шпанског веб-сајта за некретнине, директна подршка плац́ању кирије можда нец́е испунити очекивања владе, јер постоји велика потражња за малим становима.

„Досадашње искуство је показало да субвенције директно повец́авају цене закупа“, рекао је он и додао да би закупци који зарађују нешто више од 24.318 евра могли да се осец́ају дискриминисаним, јер ц́е морати да плац́ају још вец́е закупнине, а да не добију подршку.

(Агенције  Фото:Илустрација)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Татар

18.01.2022 21:16

А ја беде побогу брате

ОДГОВОРИТЕ
Name

'двогодисњи стан'

18.01.2022 22:19

Мозе ли нам неко појаснити оно о "месецној накнади за изнајмљивање двогодишњег стана."

ОДГОВОРИТЕ
Name

МојнеГатиБо

19.01.2022 07:28

Ево у кратким цртама цу ти покусати објаснити.Прво нису рекли засто су млади приморани да буду код родитеља. Зато сто за младе нема станова и оно сто праве и нуде су контенери и наравно да га неце плацат висе од неких 250 до 300 еура. У свим дрзавама је то велики проблем само праве и граде за старце и то да на дупе паднес како ураде станове и куце а за младе слабо мозда неко ко вец цека 10 до 15 година стан добије несто нормалније а претезно су то сто они нуде контенери,бар их тако зову. И зато млади сједе код родитеља па забога неце под мост а онда све привилегије које им родитељи могу законски да остваре као панезионери немоогу због те своје дјеце јер им и дусу узесе за порезе и јос и дузни буду дрзави. То је проблем

Name

Истина

19.01.2022 07:50

Исто као код нас. Сад видимо о цему свијет размисља а о цему код нас наклапају. Насу власт замимају само њихова дјеца.

ОДГОВОРИТЕ