Ђоковић: Екстремно сам разочаран - Поштује одлуку суда

"Екстремно сам разочаран одлуком суда да одбије моју апликацију за поновно судско разматрање министрове одлуке да ми укине визу, што значи да не могу да останем у Аустралији и учествујем на `Аустралијен опену`", рекао је Ђоковић.

Тенис 16.01.2022 | 08:55
Ђоковић: Екстремно сам разочаран - Поштује одлуку суда

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић саопштио је да је екстремно разочаран, али да ће сарађивати са властима Аустралије након што му је суд одбио жалбу на укидању визе, чиме је покушао да спријечи депортацију.

Федерални суд претходно је објавио једногласну одлуку о потврди укидања визе. Ђоковићу је наређено да плати судске трошкове, а од њега ће бити затражено да напусти земљу, преноси аустралијски портал "Ејџ".

Ђоковић је у саопштењу захвалио својој породици, пријатељима, тиму и навијачима на подршци и рекао да ће отићи на одмор и опоравак прије давања било каквих додатних коментара.

"Екстремно сам разочаран одлуком суда да одбије моју апликацију за поновно судско разматрање министрове одлуке да ми укине визу, што значи да не могу да останем у Аустралији и учествујем на `Аустралијен опену`", рекао је Ђоковић.

Он је додао да поштује одлуку суда и да ће сарађивати са релевантним органима власти у вези са одласком из земље.

"Непријанто ми је што је фокус током претходних неколико седмица био на мени и надам се да сада сви можемо да се фокусирамо на игру и турнир који волим. Пожелио бих играчима, званичницима турнира, особљу, волонтерима и навијачима све најбоље на турниру", саопштио је Ђоковић. 

(Срна Фото: Профимедиа) 

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Трново

16.01.2022 08:12

СТИДИ СЕ аустралијо

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

16.01.2022 10:55

Ти си наса највеца љубав. Толико си нам среце и задовољства донио у овим теским годинама. Ми те волимо и вољет це мо те. Ти си највеци тенисер и сада свих времена. Западни свијет али не сав не мозе да прогута да си србин и јос најбољи. Нису те могли покорити на терену али су политицки то урадили. Дрзи се и идес даље. Неце те поколебати. Изацес из овога јос јаци и бољи.

Name

Санаривер

16.01.2022 08:17

Ако је циљ вакцинације стварање антитијела,а антитијела се добију и ако се прелези Корона,због цега је потребно да се неко вакцинисе и питање је да ли се и смије вакцинисати?У дјоковицевом слуцају је тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кумицко

16.01.2022 08:19

Протјерати одмах аустралијског амбасадора из Србије зато што није вакцинисан Спутњиком или Синофармом ! Протјерати одмах Рио Тинто из Србије и њену кћерку фирму из Републике Српске !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

16.01.2022 08:25

Ниста не брини ти оста јес Бр 1 за нас увјек бијо, а сада навиамо за Медведева Зверева и Циципаса и то су Наси,!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

16.01.2022 08:28

Највеци си медју нама..Велика подрска

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

16.01.2022 08:29

Ти си цар наш и понос . Ово што су теби урадили овај политички Аустралски олош ,погуран од вакцесерског лобија нек им је на част . Осрамотили су и турнир и земљу много више од било кога пре њих . Након овог не увек ми је била жеља отићи у Аустралију ,али након овог никад више ми пасти на памет неће идеја да одем тамо а вјерујем да исти осјећај дијеле и многи други људи. Направили су од људи заморце са вакцинама ,и сад сw види да ниједна вакцина не штити од добијања вируса и никад више није било вакцинусаних и никад већи бројеви заражених. Др Несторовић је једини коме верујем. Сад кад виде да је вакцинација потпуно посустаје ,појачацају мјере и сад прелазе на лијекове за корону да се ту узму милијарде. А сам вирус као што знамо вјештачки су произвели - то је страшно шта се човјечанству дешава и какви болесници воде ову популацију на планети

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

16.01.2022 08:31

Малтретирати човјека петнаест дана и протјерати,фашусти фууууууј.Све што вам се буде догађало није случајно.Живио Новаче ти си побједник,ти си наш краљ,све ово издржти, ма човјече КАПА ДОЛЕ и још 85000 хиљада и више људи је пратило ово суђење,стиће вас казна Божија а БОГ ЈЕ СРБИН!!!❤❤❤?

ОДГОВОРИТЕ
Name

&&&&

16.01.2022 08:47

САМО ТАКО ДЈОКОВИЦУ НЕ ДАЈ ДА ОНИ ОДЛУЦУЈУ О ОНОМЕ СТО ПРИПАДА САМО ТЕБИ НЕКА ИХ ЈЕ СРАМ СТА СУ ТИ ПРОРЕДИЛИ КАО ДОМАЦИНИ . НЕКА ИХ БОГ ПИТА . САМО НАПРИЈЕД НОЛЕ СВАКА ТИ ЦАСТ СТО СИ ОСТАО ДОСЉЕДАН СЕБЕ КАЗУ ПРАВДА ЈЕ СПОРА АЛИ СТИЗЕ

Name

Расо

16.01.2022 08:48

Ноле немој дасе сикира све це то дасе заврси, ати се припрема за следеце турнире. Тиси насе Сунце које грије целу Србију и Републику Српску.

Name

РП

16.01.2022 08:50

Хитлер није успио '38 ,Аустралија успјела 2022.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста це бити с нама?

16.01.2022 09:12

На овакав,и слицан нацин,брзо це бити угасена и РС.Нисмо свјесни ко све и како игра игре са насим главама.А ми се уздамо у неку правду.15 дана само пратимо ста је са Ђоковицем и Матејом Перисом,а за то вријеме се сваста десава и код нас а ми и не знамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

16.01.2022 09:16

Ноле, главу горе. Пуна подршка, правда је на твојој страни. А њима, зликовцима, бог нек врати како су заслужили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саллy

16.01.2022 09:55

Сви играци да прекину уцесце на АО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

16.01.2022 10:07

Фуј багро Аустралијска

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

16.01.2022 10:09

Аустралија је правна дрзава!! Браво Ноле!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подршка Нолету

16.01.2022 10:27

Не сикирај се, ти си морални побједник, турнир у Мелбурну није валидан без тебе. Ти си ПРВИ, сви су иза тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубав

16.01.2022 10:34

Срце насе највеце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б.лука

16.01.2022 10:35

ГДЕ СТЕ..? ( П . . . . ) Где си Јокићу, где си Тадићу где си Ивана, где си Митровићу!? Где сте спортисти, зар се не стидите, зар стварно ову бруку не видите? Где сте колеге тенисери где сте кошаркаши, фудбалери? Рукометаши ватерполисти, где сте сви светски спортисти? Где си човече, где си нестао, шта су ти дали када си заспао? Дал' су ти амове на главу ставили, или су понос у теби убили? Где си Србијо, што ћутиш мила, да ли си брзо све заборавила? Све оно што ти је од срца пружио, зар мислиш да је ово заслужио? Где сте политичари,зар петље немате, протесну ноту да им уручите? Јасно и гласно нека сви чују, шта им одавде људи поручују. Где си Новаче у овој ноћи, издан од свију, да ли ћеш моћи? Да ли ћеш моћи ИКОНО МИЛА, да спречиш да ти не сломе крила? Станко Милошевић...???? ? Поштовање за господина Станка, ја бих ту додао и многе друге, бивше и садашње успешне спортисте, да се огласе...пруже подршку... И...делите ово, можда допре до неких који ће се огласити, подржати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

&&&&

16.01.2022 10:36

Ноле. Ти си њи побједјо нека си нам жив и здрав. Ноле ноле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крле

16.01.2022 10:39

Главу горе Новаце,веци си од свих њих заједно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

16.01.2022 10:49

Е мој Новаче, сви ти кличу сви те подржавају, сви су нам криви...а да ли си имало и ти крив? У мору лажи, превара, подметачина, свега и свачега ти нашао као да будеш поштен. Ево ја питам као лаик, зар се није могло,, средити", да ти одеш у Аустралију као легално вакцинисан. Гледам неке снимке, буше се празним иглама, читам тип је за паре примио чини ми се нај мање девет вакцина, и ником ништа. Бусо си се ко и наш Додик и ето дође на наплату. Цијена може бити превелика. Није ти за наук била ситуација погођеног судије, поново си ушао лабаво. Шта ако се сад удруже и остали турнири слемови против тебе и буду тражили исте услове? Морамо бити мало и самокритични и схватити да свијет не постоји ради нас... Надам се ипак да ћеш завршити каријеру са једно 25 слемова...

ОДГОВОРИТЕ