Здравствени радници италијанске војске у Словенији

У Словенију је стигла група здравствених радника италијанске војске која ће словеначким колегама помагати у лијечењу пацијената обољелих од Ковида-19, саопштило је Министарство одбране Словеније.

Регион 05.12.2021 | 14:52
Здравствени радници италијанске војске у Словенији

Ријеч је о 10 љекара анестезиолога и исто толико медицинских сестара и техничара који ће се придружити словеначком војном санитету који помаже цивилном сектору у болницама у Љубљани, Цељу, Марибору и Новом Месту.

Њих ће, поподне на свечаности у касарни у Крању, поздравити министар здравства Јанез Поклукар и министар одбране Словеније Матеј Тонин.

Договор о испомоћи Словенији, која је у тежој епидемиолошкој ситуацији од сусједне Италије, Тонин је постигао приликом недавне радне посјете Риму на састанку са италијанским колегом Лоренцом Гверинијем, када је најављено да ће у Словенију стићи 30 припадника санитета италијанске војске.

У Словенији је у посљедња 24 часа потврђено 116 случајева заразе коронавирусом и 18 преминулих, али је преоптерећеност болничког система и даље велика.

Нормализација рада болничког система очекује се тек за мјесец дана, преносе медији.

Епидемиолози из Научног савјета Владе Словеније поручују да је прерано размишљати о ублажавању мјера због малог пада броја нових зараза и других индикатора, те упозоравају да је након прошлогодишњег ублажавања мјера у вријеме Божића и Нове године дошло до поновног погоршања епидемиолошке слике. 

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Марко Урсиц

05.12.2021 20:39

Словенци ста не казете засто јос нисте ухватили фалсификатне цовид препустнице, али они немају времена за ово, висе сем им ја битан да ме прогањају на национални основи, хвала љепа словенија да бринете толико о мени.

ОДГОВОРИТЕ