Ово је најмањи биоскоп на свету! (ВИДЕО)

“Сол цинема” је најмањи биоскоп на свету, Ово је мобилни биоско смештен у старинском моделу каравана из 60-тих година и који се у потпуности напаја соларном енергијом…

Занимљивости 22.11.2021 | 16:34
Ово је најмањи биоскоп на свету! (ВИДЕО)

Од 2010. путује Великом Британијом и приказује кратке еколошке филмове које заједно може да погледа само осам особа.

Публика се дочекује на црвеном тепиху, уз особље обучену у винтиџ гардеробу карактеристичну за старинске биоскопе. Кокице се подразумевају.

Филмови се приказују на малом ЛЕД пројектору са литијум-јонским батеријама које се напајају уз помоћ соларних панела који су окачени на спољној страни приколице. Пошто батерије могу да складиште енергију, биоскоп ради дан и ноц́ и стално посец́ује догађаје, фестивале и друге забаве.

За изградњу оваквог минијатурног биоскопа (кина) је заслужан филмски редитељ Пол О`Конор који је тражио јединствен начин приказивања кратких филмова на фестивалима.

Како им нису потребни никакви каблови, већ само Сунце, филмове су приказивали у шумама, фабрикама, на гробљу, њивама, улицама, зоолошком врту…

У изградњи каравана-биоскопа углавном су коришћени рециклирани материјали. Тепихе су добили од компаније која се бави изнајмљивањем шатора за венчања а црвене завесе од колекционара антиквитета.

Кућиште ЛЕД пројектора је смештено у лампу која је била део декора у позоришту двадесетих година XX века.

(24седам.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар