Снажна олуја на југу Италије, има погинулих (ВИДЕО)

Најмање једна особа је погинула у олуји која на југу Италије.

Свијет 25.10.2021 | 21:27
Снажна олуја на југу Италије, има погинулих (ВИДЕО)

Тијело 67-годишњег мушкарца је пронађено у једном шумарку далеко од мјеста где је посљедњи пут виђен, па се претпоставља да је његов аутомобил понијела бујица воде и блата југозападно од сицилијанског града Катаније.

Супруга страдалог мушкарца се и даље води као нестала, потврђено је извјештачу Ројтерса из локалне хитне помоћи.

На бројним локацијама су прорадила клизишта, а путеви и оранице су поплављени, саопштила је полиција.

Италијански метеоролошки сајт илметео.ит саопштио је да су се дијелови Сицилије и сусједне Калабрије нашли на удару ријетког медитеранског урагана, познатог као Медикен, непогоде коју прате удари вјетра брзине и до 120 километара на сат.

Удружење пољопривредника на Сицилији навело је у саопштењу да је јуче за само неколико сати више од 300 милиметара кише пало у близини Катаније, што је отприлике половина просјечних годишњих кишних падавина на том медитеранском острву.

Цивилна заштита је данас објавила "црвену узбуну" за сјевер Сицилије и јужну Калабрију, упозоравајући на потенцијални ризик по живот људи и материјалну штету у тим областима.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бозија је задња

26.10.2021 06:39

Слике и вијести, које гледамо задњих дана, као да су из самог пакла. Толико разних временских непогода, које се низу једни за другим, дјелују као са неке друге планете... Да ли је ово право климатско десава је, одговор природе на велика зла десавања, увидјецемо убрзо.

ОДГОВОРИТЕ