Нарко бос повезан са трговцима дроге на Балкану?

Главни нарко бос у Колумбији Даиро Антонио Усуга, познатог под надимком Отонијел, који је ухапшен у недељу, повезан је са балканским трговцима дрогом

Свијет 25.10.2021 | 09:03
Нарко бос повезан са трговцима дроге на Балкану?

Лист "Семана" наводи да је Отонијел, како би формирао мрежу за илегалну трговину, успоставио везе у Панами, Мексику, Доминиканској Републици и Белгији.

Семана такође тврди да досије у који је имала увид садржи извештај о преговорима са емисарима мексичких картела, калабријске и сицилијанске мафије у Италији и организација за трговину дрогом на Балкану.

Колумбијске оружане снаге ухапсиле су Отонијела током операције Озирис у руралном подручју региона Ураба.

Он је оптужен да је у САД испоручио десетине пошиљки кокаина, као и за убиство полицајаца, сексуално злостављање деце и врбовање малолетника.

Како је пао нарко бос?

Отонијел је ухапшен у руралном подручју у близини границе са Панамом. У операцији његовог хапшења учествовало је 500 војника, а употребљена су и 22 хеликоптера.
Према писању Би-Би-Си-ја, Отонијел је користио мрежу руралних сигурних кућа.

Селио се из једне и другу и тако се скривао од власти. Није користио мобилни телефон, него је комуницирао помоћу курира. У прошлости је полиција пронашла посебне ортопедске мадраце намењене Отонијелу у кућама за скривање. Наводи се да је те посебне мадраце користио због болова у леђима, односно дискус херније.

Лист "Ел Тијемпо" објавио је да су власти пре две недеље успеле тачно да одреде место где је на крају и ухапшен нарко бос. Како се наводи, његово кретање пратило је више од 50 обавештајаца помоћу сателитских снимака. У потрагу су биле укључене америчке и британске агенције.

(Агенције  Фото: ЕПА-ЕФЕ/Цоломбиан Пресиденцy ХАНДОУТ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Нарко бос

25.10.2021 20:38

Мора да је нарко Босанац.

ОДГОВОРИТЕ