Тајланд извози милионе коришћених рукавица као нове

Током вишемјесчне истраге откривено је да су десетине милиона половних, претходно коришћених рукавица од синтетичке гуме са Тајланда стигле у САД као нове.

Свијет 24.10.2021 | 10:21
Тајланд извози милионе коришћених рукавица као нове

Аферу је открио Си-Ен-Ен, а овај случај преузеле су надлежне службе у САД и на Тајланду с циљем да се спроведе темељна истрага.

Вреће за смеће препуне половних медицинских рукавица, велики број видно запрљаних и умрљаних крвљу, разбацане су у једном складишту на периферији Бангкока.

Тајландски званичници кажу да су радници, углавном избјеглице, радили пуном паром како би старе, коршћене рукавице поново изгледале као нове, када су тајландске здравствене власти извршиле препад у погон.

На Тајланду постоји још много таквих фирми које од почетка пандемије покушавају да зараде на огромној потражњу за медицинским рукавицама.

Према тврдњама надлежних, у јеку глобалне несташице на Тајланду пакују милионе коришћених рукавица које не задовољавају никакве стандарде и извозе их у САД, али и у друге земље широм свијета.

Стручњаци описују ову индустрију као "бизнис заснован на превари", а један од њих, Даглас Стајн изјавио је за Си-Ен-Ен да су нитрилне рукавице “тренутно најопаснија роба на планети“.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

И казу

24.10.2021 08:32

Сири се зараза..... Просто је купис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

24.10.2021 08:36

Није ми јасно како су се маске вратиле на стару цијену,а рукавице остале дупло скупље,а потразња за маскама је веца него за рукавицама бар десет пута...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

24.10.2021 09:11

Какве будале, умјесто да извезу у РС, да снсд кадар мало заради, нико никад неби одговарао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Увоз

24.10.2021 09:32

Сад це то цовид мафија увести у РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

24.10.2021 13:00

Знам и ми их користимо

ОДГОВОРИТЕ