Борци Бањалуке огорчени на рад РТРС-а и полиције

Преносим у цјелости Саопштење за јавност Организације старјешина Војске Републике Српске, поводом крајње непрофесионалног извјештавања и прилога РТРС-а у Дневнику 2 од 12.10.2021. године.

Република Српска 14.10.2021 | 20:28
Борци Бањалуке огорчени на рад РТРС-а и полиције

"Поводом непрофесионалног, нетачног, непримјереног и тендециозног извјештаја РТРС-а, на ударном ТВ Дневнику од 12.10.2021. године, извјештавајући о „догађају дана“ у просторијама Организације старјешина Војске Републике Српске.

Одговорно тврдимо да група од око 15-так старјешина Градског одбора Бања Лука није насилно ушла у просторије Организације, него легално, као што се улази у просторије које припадају њима исто толико колико и онима који су покушали да их насилно избаце из тих просторија.

Када нису могли сами да избаце присутне старјешине, који су сједили у својој просторији, поменута група на челу са нелегалним предсједником Организације Слободаном Жупљанином, позвала је у помоћ полицију и инспекторе МУП Бања Лука.

На захтјев припадника МУП да група старјешина Градског одбора Бања Лука напусти просторију у којој је требало одржати састанак, присутне старјешине су затражиле службени налог, на што су од полиције добили одговор да је „наређење стигло са највишег мјеста“, што је додатно изазвало још већи отпор старјешина према покушају полиције да их избаци напоље.

Знајући и кријући истину, полицајци нису дозволили да врло коректна новинарка БН телевизије уђе у просторије Организације. Новинарка БН је тражила изјаве и старјешина друге стране, као и од полицајаца и инспектора, али они су то без објашњења одбили.

Морамо бити објективни да изразимо поштовање према маладим полицајцима који су били јако коректни и стрпљиви за разлику од најстаријег и очито партијског коловође који се на карају врло бахато понио са пријетњом да ће нас „све на силу избацити и притворити“!

Овом приликом смо се дефинитивно увјерили, да није било новинара БН телевизије у Угљевику 15.07.2021. године, на лажној Скупштини ОСТА ВРС и у Бањој Луци испред просторија  Организације старјешина 12.10.2021. године, јавност Републике Српске, која редовно плаћа ТВ таксу за овакве
безочне лажи, преко јавног РТРС сервиса никада не би сазнала истину о овим догађајима у Републици Српској

За разлику од РТРС, БН телевизија је са сваког нашег догађаја тражила да чује и другу страну приче и да јавности увијек пренесе ставове обје супротстављене стране.

У спорном прилогу РТРС од 12.10.2021. године, о „догађају дана“ у просторијама Организације старјешина РС, не само да је изнесена једна страна приче, него је њихова „истина“ измишљена јер ТВ-новинар РТРС  није био на лицу мјеста, није био присутан на спорном догађају, као што није била присутна телевизијска екипа РТРС, а све што је изнесено у прилогу ударног Дневника је гола лаж, вјероватно написана нао снову изјаве нелегалног предсједника Организације и савјетника Предсједнице РС, негде изван просторија Организације, можда у кафани, за пуним столом?

Овакав однос РТРС према грађанима, који за њих плаћају таксу, није никаква новина. У Угљевику 15.07.2021. године молили смо новинарку РТРС да узме изјаву од нас на челу са проф. др Владимиром Лукићем, ратним Предсједником Владе Републике Српске, човјеком који је у Дејтону моделирао границе Републике Српске, али је она напросто од нас побјегла а јавности РС пренијела „истину“ само једне стране! Сада нам је јасно зашто се све предузима да се угаси сигнал БН телевизије.

Ово је медијски мрак у коме су од стране савјетника Предсједнице Републике Српске Слободана Жупљанина из наших просторија насилно удаљене и сада, уз помоћ припадника МУП-а, избачене непожељне старјешине (читај партијски неистомишљеници) који су у тим истим просторијама пожртвовано и без икакве накнаде радили протекле четири године.

небојсавукановиц.инфо

 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

ИСТОЧНО САРАЈЕВО

14.10.2021 18:43

Старјешине који сте избачени, зашто не позовете своје војнике и заједно са њима дочекате пред просторијаме , квислинге.Не дајте им да уђу у ваше просторије.Па нек зову полицију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуз

14.10.2021 18:47

30км примам 10г борацког додатка, па нису у 10г повисили, кад це?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.10.2021 20:02

Цекају да умрес.

Name

Ре

14.10.2021 20:23

Никад неће повећати никад

Name

Значи

15.10.2021 07:22

Слабо си се борио. Ја 71 км, а богме с повећањем од прошле године читавих 72,20. Елем како год ја добијем 70 км. Јбг мало је до мене мало до поштара. Мора да смо оба корумпирани.

Name

Тим

14.10.2021 18:51

Господин Слободан Жупљанин је један неписмени потрчко који ни у ком случају не треба да представља праве борце. Лик је умишљен, безкарактеран......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

14.10.2021 19:04

Само петиција да не плацамо висе фабрику лази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

14.10.2021 20:52

Ако не заратимо са Федерацијом,заратоваћемо међу собом колико смо подијељени. Са неким морамо,до нас је,нажалост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добронамјерни

14.10.2021 21:01

Ови се негдје,некад,за нешто борили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да хоћете

15.10.2021 19:53

...заразити међусобно...проклети били! Заслужили сте!

ОДГОВОРИТЕ