Духовна академија у част крсне славе храма и Брода

- "Ово је једна традиција која у Броду траје већ 16 година", казао је Видић, наводећи да се и ова свечаност одржава у склопу "Октобарских свечаности слободе". Свечаној духовној академији у Броду присуствовао и епископ солунски Никофор и бивши предсједник СДС-а Вукота Говедарица.

Република Српска 13.10.2021 | 21:29
Духовна академија у част крсне славе храма и Брода

У Броду је вечерас одржана Покровска свечана академија у организацији Црквене општине Брод и Светосавске омладинске заједнице.

Говрећи о традицији одржавања ове духовне академије повдом обиљежавања Покрова пресвете Богорадице, начелник Зоран Видић је рекао да са овим почиње обиљежавање крсне славе храма и општине.

"Ово је једна традиција која траје већ 16 година", казао је Видић, наводећи да се и ова свечаност одржава у склопу "Октобарских свечаности слободе".

"С посебном радошћу присуствујем овој духовној академији у присуству наших отаца Српске православне цркве и вјерујућег народа", казао је Говедарица, наводећи да је почашћен позивом да буде у Броду поводом крсне славе општине и храма.

У Броду ће сутра бити обиљежена слава храма и општине - Покров пресвете Богородице.

(БН) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Све

14.10.2021 13:04

некакве славе ко це да нахрани ове дзаба лебаторе.Политицари са славе на славу боли њих уво за народом.Битно је да се слави иду избори.

ОДГОВОРИТЕ