Вучић разговарао са Ердоганом, тема ситуација у региону

Реџеп Тајип Ердоган потврдио је данас, у телефонском разговору са председником Србије Александром Вучићем да потпуно подржава дијалог Београда и Приштине.

Србија 30.07.2021 | 19:40
Вучић разговарао са Ердоганом, тема ситуација у региону

"Председник Вучић и председник Ердоган су разговарали и о ситуацији у региону. С тим у вези, председник Вучић је изразио очекивање да ће председник Ердоган и Турска наставити да пружају подршку дијалогу Београда и Приштине, као једином начину за решавање, за Србију, осетљивог питања Косова и Метохије", напомиње се у саопштењу.

Како се истиче: "Председник Ердоган је овом приликом потврдио да потпуно подржава дијалог Београда и Приштине".

У саопштењу се додаје да су председник Вучић и председник Ердоган разговарали и о ситуацији у региону.

Двојица званичника су размотрили и различита глобална питања, са уверењем да ће околности ускоро дозволити да се састану и наставе свој садржајан разговор.

Председник Вучић је позвао председника Ердогана у посету Србији, што је шеф турске државе прихватио и потврдио да ће да посети нашу земљу.

Председник Вучић је у разговору изразио саосећање због жртава пожара који харају турском обалом и, такође, изразио спремност да наша земља, у оквиру својих могућности, помогне у заустављању ватрене стихије, као и у отклањању њених последица.

Захваливши на пријатељској подршци, председник Ердоган је, знајући да у одмаралиштима на тамошњој обали борави много српских туриста, рекао да турске власти чине све за њихову безбедност.

Двојица државника су констатовали да су билатерални односи Србије и Турске на високом нивоу, посебно њихова економска сарадња, и изразили наду да ће она, уз постојеће могућности, значајно напредовати, пише у саопштењу.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Директ

30.07.2021 19:18

Турска више улаже у Србију, неголи у БиХ, па ти види Бакире.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.07.2021 06:17

То је тачно, а ти размисли још једном зашто!?

Name

Генерал

31.07.2021 06:55

Турски послодавци малтретирају раднике. Нека они улазу у Србију нама не смета.

Name

Која

31.07.2021 09:11

Па српкиње су висе дале Турцима него босанке.